Het belang van IT governance: kosten besparen en investeringen optimaliseren

Heb je weleens een keer iets gehoord over IT governance? Dit is vandaag de dag namelijk een erg bekende term in het bedrijfsleven. Ga je daar op een goede manier mee aan de slag, dan kunnen er aardig wat bedrijfsrisico’s worden beperkt. Maar waarom is dit vandaag de dag het onderwerp van de dag? En op welke manier kun je er zelf het beste mee aan de slag gaan? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Wat kun je precies verwachten van IT governance?

IT governance wordt ook wel Information Technology governance genoemd. Het is een belangrijk element binnen corporate governance en een verzameling van regels, richtlijnen en afspraken op het gebied van het gebruik van applicaties, tools en IT-technologieën. Door de governance it van Crayon.nl op een correcte manier af te stemmen, kan het erg nauw aansluiten op verschillende bedrijfsprocessen en de doelstellingen die hieraan gekoppeld zijn. Een van de belangrijkste punten van aandacht, is het beschermen van gevoelige informatie en data, zodat de risico’s van buitenaf aanzienlijk kunnen worden beperkt.

IT governance wordt vaak verward met een van deze termen

Het valt op dat IT governance vandaag de dag vaker wordt verward met een aantal andere IT-gerelateerde termen. Belangrijk om te weten, is dat dat niet hetzelfde betekent. Je kunt daarbij denken aan onder meer de volgende termen:

– IT activiteiten

– IT compliance

– IT management

– Risk management

Door alle medewerkers goed op de hoogte te houden van de regels op het gebied van IT governance kan er op afstand veel veiliger samen worden gewerkt. Denk daarbij aan cloud migratie. Een nauwe samenwerking met het hele team is daardoor enorm belangrijk.

Laat je altijd goed adviseren over het belang van IT governance van een specialist?

Het beschermen van gevoelige informatie is vandaag de dag belangrijker dan ooit. We werken met z’n allen steeds vaker thuis, waardoor werknemers ook steeds vaker gebruik maken van eigen devices. Denk daarbij aan laptops en smartphones voor werkdoeleinden. Dankzij het invoeren van de juiste IT beleidsregels – en ervoor zorgen dat deze ook na worden geleverd – kunnen verschillende doelstellingen binnen het bedrijf beter worden ondersteund. Ook zijn IT systemen net even wat beter georganiseerd. Kies er daarom altijd voor om je een keer goed te laten adviseren over het belang van IT governance. Een specialist weet als geen ander hoe dit goed aan moet worden gepakt en waar de kansen voor je eigen bedrijf liggen.

Vorige

De Transformatie van Social Media Marketing door AR Filters

Volgende

Hoe werkt een “slim” koffiezetapparaat?

Latest from Blog