//

Beste Keyfinder (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Keyfinder – onze nummer 1 van 2023

Zoek je een keyfinder, schaf dan de Nut 4 “Focus” Bluetooth Tracker aan. De keyfinder is onder andere met een anti-diefstal functie uitgerust. Het hele gestalte stuur je aan met een app op je telefoon, die voor zowel Android als Apple gebruikers beschikbaar is. Het harde geluid op de tracker laat je vinden waar je naar zoekt.

Introductie

Ben je altijd je sleutels kwijt? Wil je wel netter worden, maar lukt het niet? Heb je een redelijk gehoor en ben je in bezit van een mobiele telefoon? Koop een keyfinder. Een keyfinder is een klein apparaatje dat gebruikt wordt om verloren sleutels terug te vinden. Het werkt door middel van een draadloze verbinding tussen de keyfinder en je smartphone. Wanneer je je sleutels kwijt bent, kun je met behulp van een app op je telefoon het geluidssignaal van de keyfinder activeren om ze te lokaliseren. In enkele gevallen heb je geen telefoon nodig.

Goed, een keyfinder dus. Keyfinders zijn ontzettend handig en hoewel het woord het wellicht zit, kan je een keyfinder voor nog veel meer gebruiken. Denk aan een verloren portemonnee of een loslopend huisdier. Denk aan een koffer die je afgeeft bij de douane of een ander waardevol product.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Keyfinder

In de onderstaande lijst staan vijf tips opgesomd. Tips om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede keyfinder, wel te verstaan. Lees:

 1. Afstand
  Verlies je vaak sleutels binnen je rijtjeshuis of op weg naar de bovenste verdieping van het gebouw waarin je werkt? De keyfinders werken op verschillende afstanden. Daarom is het handig de uiterlijke reikwijdte van de keyfinder te controleren. Soms heb je aan tien meter al genoeg, terwijl ander liever gaat voor iets boven de 50 meter.
 2. Bevestigingsmogelijkheden
  Niet alle keyfinders zijn uitgerust met een sleutelring of worden geleverd met iets waarmee je de finder kan bevestigen. Overweeg bij de aanschaf van een finder extra accessoires aan te schaffen. Zo kan je daadwerkelijk het apparaat vrijwel direct in werking stellen.
 3. Batterij
  De ene batterij is de ander niet. Sommige batterijen geven wel lang energie, maar zijn onvervangbaar. Andere batterijen moet je bevestigen met speciale sleutels en weer andere energieleveranciertjes zijn gemakkelijk in gebruik. Je zal moeten bedenken of het je iets uitmaakt of je liever op andere specificaties let.
 4. Afmetingen
  Over het algemeen kan worden gesteld dat keyfinders klein zijn qua formaat, maar dat betekent niet dat er verschillen zijn op te merken. Een keyfinder kan klein zijn, maar wel heel zwaar en dik, waar een andere groot en juist licht is. De afmetingen en het gewicht zeggen vaak ook iets over de algemene kwaliteit. Lees goed alle omschrijvingen door.
 5. Technologie
  Controleer voorafgaand aan de aankoop van je apparaat of jouw device voldoet aan bepaalde eisen. Je hebt geregeld een bepaalde kwaliteit nodig voor het uitvoeren van geavanceerde instellingen.

5 Beste Producten

#1 Nut 4 ”Focus” Bluetooth tracker

Prijs: €26,95

+ anti-diefstal functie
+ voor zowel Android als Apple gebruikers beschikbaar
– geen plakstrips

Verstoppertje spelen wordt aanzienlijk lastiger als je ‘per ongeluk’ je telefoon met deze keyfinder in de tas van de verstopper stopt. Althans, voor degene die zich verstopt dan. Voor jou wordt het alleen maar makkelijker, omdat je via een app meteen een geluidssignaal kan laten afspelen.

Ja, een app. Op je iOS of Android telefoon installeer je de Nut app en stel je de tracker in. Eenmaal ingesteld kan je via dezelfde app een geluidssignaal af laten gaan als je bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent geraakt. Om het geluidssignaal te herkennen of te testen, kan je iemand vragen je sleutels even te verstoppen, waarna je zelf opzoek gaat. Testen hoe ver weg iemand kan gaan hoeft overigens niet, want als de Nut 4 ”Focus” Bluetooth tracker out of reach raakt, gaat er zowel bij je telefoon als de tracker een alarm af. Dit wordt ook wel verkocht als een anti-diefstal functie. Houd er overigens rekening mee dat het dus gaat om een bluetooth. De connectie van Bluetooth is niet eindeloos, lees, een reikwijdte van ongeveer 25 meter.

En wat nou als je onderweg je sleutels kwijtraakt? Tuurlijk kan dat gebeuren. Wanneer je de anti-diefstal functie hebt ingeschakeld zal je het al snel genoeg opmerken, dankzij het alarmsignaal. Is dit niet het geval, dan zal je via de GPS op je telefoon kunnen zien waar je voor het laatst in verbinding stond met de keyfinder, ofwel de tracker. Vind je daar nog steeds niet wat je zoekt? Schakel de hulp in van de community. De Nut keyfinder is zo gemaakt, dat deze ook verbinding kan maken met anderen die de app hebben gedownload. Alleen jij krijgt de locatie binnen als er een verbinding is geregistreerd. Kwijtraken lijkt hiermee simpelweg onmogelijk, toch? Raak je je telefoon met app kwijt, klik dan op het knopje op de Nut keyfinder.

Er zit aan de keyfinder inderdaad een sleutelring, maar er zijn geen plakstrips aanwezig. Heb jij een pasjeshouder, dan zal je met dit apparaat niet ver komen. Het is een aspect wat zeker invloed heeft op je overweging om het dan wel niet of wel aan te schaffen.

#2 KeyFinder – Set van 6 met afstandsbediening inclusief batterijen

Prijs: €49,-

+ één afstandsbediening, zes ontvangers
+ geen telefoon nodig
– 30 meter bereik is op basis van een open veld

Als je opzoek bent naar een keyfinder met afstandsbediening, dan raden we je aan te gaan voor deze variant. Met maar liefst zes afzonderlijke keyfinders, zit je zeker goed. Je voorziet je hele gezin van een ontvanger en kan met één apparaat vinden waarnaar je opzoek bent.

De ontvangers hebben een bereik van 30 meter en dat betekent dat je alle sleutels binnenshuis snel zal vinden. Echter moeten we daarbij vermelden dat die 30 meter op basis is van de reikwijdte van radiofrequenties op een open veld. Hoe dat werkt met barrières in de vorm van muren en dergelijken, is niet bekend.

Dankzij de sleutelring in de ontvanger, is de ontvanger goed aan je sleutel te koppelen. Maar, een keyfinder kan voor veel meer dingen worden gebruikt en daar hebben de bedenkers van HYProducts zeker aan gedacht. Met de bijgeleverde plakkertjes, plak je een ontvanger bijvoorbeeld op je portemonnee of je telefoon. Niet alleen de sleutels van je huishouden, maar ook alle brillenkokers en loslopende huisdieren zijn niet snel meer te missen. Al zouden we niet aanraden om aan een huisdier een ontvanger te geven, maar je begrijpt vast wat er wordt bedoeld. De KeyFinder – Set van 6 met afstandsbediening inclusief batterijen, verandert het onrustige gevoel van voorheen in een gevoel van zekerheid.

Ben je bang dat je de afstandsbediening zelf kwijtraakt? Zet de houder inclusief afstandsbediening dan in het zicht, op een vaste plek. Zo is deze voor iedereen bereikbaar en zal deze niet snel kwijtraken. Neem je de afstandsbediening in gebruik, dan zal de ontvanger een geluidje maken. Dat geluidje is niet niks, want met een geluid van 80 decibel is het bijna niet te missen. Dus ook oudere mensen, met een slechter gehoor, zal het opvallen. 80 decibel is namelijk ongeveer gelijk aan het geluid van je deurbel, dus reken maar dat je van het geluid opschrikt. Het enige waar je tegenaan kan lopen, is dat je niet goed hoort wáár het geluid vandaan komt.

#3 Apple AirTag

Prijs: €39,99

+ gebruiksvriendelijk(e) installatie en gebruik
+ tot wel 16 AirTags aan één account te koppelen
– alleen beschikbaar voor Apple gebruikers

Apple is een koning als het gaat om simpel. Denk maar eens aan het overzetten van gegevens naar een nieuwe iPhone; het gebeurt automatisch. Zo ook is de installatie van de Apple AirTag ontzettend makkelijk. Het systeem maakt onderdeel uit van de ‘Zoek mijn’ functionaliteiten. Al je Apple apparaten én de spullen waaraan een AirTag is verbonden, zie in je in één oogopslag.

Kijk, nou is er op de kaart wel te zien waar iets ligt, maar dat kan nog steeds overal zijn. Gelukkig is dat niet zo als je een iPhone 11 of hoger hebt. De Ultra Wideband-technologie stelt de telefoon in staat nauwkeuriger te zoeken. Of je klikt gewoon op de functie waardoor de AirTag geluid zal maken, dat kan natuurlijk wel. Echter zou het heel goed kunnen zijn dat je je sleutelbos inclusief Apple AirTag ergens buiten je Bluetooth bereik verliest. Geen probleem, want door de Apple-community kan je ontvangen waar deze te vinden is. Helaas zijn de meningen over het privacy-beleid van Apple erg verdeeld. Hoewel er wordt gezegd dat je gegevens veilig zijn, zijn deze dat volgens sommigen niet echt. Wees je hier dus bewust van, mocht je gebruik maken van deze functie.

Wil je je AirTag overigens aan je sleutel verbinden, dan zal je dit vóór de aanschaf al moeten bedenken. De Apple AirTag ontvang je zonder sleutelring en deze moet je er los bij bestellen. Je mag dan wel je eigen kleur kiezen, maar bent meer geld kwijt dan je wellicht voor ogen had. Wat dan weer wel voordelig is aan Apple, is dat je tot wel zestien(!) AirTags aan één account kan koppelen. Een losse AirTag mag je daarentegen niet aan meerdere accounts koppelen. Ingewikkeld he? Wat ook ingewikkeld is, is het daadwerkelijke bereik. Er wordt uitgegaan van 25 meter, maar als je het nauwkeurig zoeken inschakelt, dan zou het maar neer komen op 10 meter. De praktijk zal het je leren, als het je eigenlijk niet heel veel uitmaakt.

#4 Samsung Galaxy SmartTag

Prijs: €23,99

+ goede prijs-kwaliteit verhouding
– alleen beschikbaar voor Galaxy eigenaren

Waar Apple bekend staat om een heerlijke synchronisatie tussen Apple producten, is Samsung ook langzamerhand begonnen aan een opmars. Zo is er al enige tijd een Samsung Galaxy SmartTag op de markt, die verschillende topfuncties heeft. Voor je verder leest, verwar de SmartTag niet met de SmartTag Plus.

Enige succesverhalen vliegen je om de oren. Vanwege het slimme systeem is het zo dat je een getagd item overal kan terugvinden. Het zit namelijk zo dat je kan opzoeken waar je item is gebleven, als je deze verder weg dan het bereik bent verloren. Stel, je tag zit in een koffer waarvan wordt gezegd dat deze op het vorige vliegveld is blijven staan. Dankzij het Galaxy-netwerk kan jij zien of dat ook echt zo is. Het stelt je wellicht gerust als je ziet dat de koffer zich inderdaad op het vermelde vliegveld verkeert. Helaas is er wel een ‘maar’ bij deze functie op te merken. De functie doet het namelijk niet, als je geen toegang hebt tot het internet.

Wat naast het slimme systeem als voordeel aan de keyfinder is op te merken, is het geluid. Het geluid is namelijk ontzettend hard en waar je misschien denkt dat het vervelend is voor anderen, zal het jou alleen maar voordelig uitkomen. Laat het geluid net zo vaak afspelen tot je het gevonden hebt. Met een SmartTag kan je niet alleen dingen vinden, maar ook mee in- en uitschakelen. Tenminste, als je de SmartThings-app hebt geïnstalleerd en gebruikt maakt van IoT-apparaten. Je brengt jezelf hiermee instaat om bijvoorbeeld de lampen aan te zetten, net voor je thuis komt. Van thuiskomen in een donker huis, wordt vrijwel niemand vrolijk.

Een nadeel aan het apparaat, wat we nog wel belangrijk vinden om te vermelden, is het formaat. Waar andere keyfinders dun, licht, maar toch stevig zijn, is de SmartTag relatief zwaar en groot. Een subtiele toevoeging aan je sleutelbos, is het daarmee niet. Mocht je overigens je SmartTag aan je sleutelbos willen koppelen, vergeet dan niet een sleutelhanger te kopen. Ook plakstrips worden niet meegeleverd met de keyfinder.

#5 Tile Mate (2022)

Prijs: €21,85

+ waterdicht
+ sterke Bluetooth verbinding
– na drie jaar niet meer te gebruiken

De Tile Mate werkt met een batterij die drie jaar mee gaat. Deze is niet te vervangen en dat is wellicht wat jammerlijk. Maar, de Tile Mate heeft vele voordelen die dat probleem opheffen. Een ander probleem dat lijkt te bestaan, maar er eigenlijk niet is, gaat over het gebruik. De keyfinder is met Tile-app ontzettend makkelijk in te stellen.

Bovendien werkt Tile met een tweezijdige werking. Logischerwijs vind je via de app je item waaraan je een Tile hebt verbonden, maar je vindt met je Tile ook de telefoon aan welke deze gekoppeld is. Sterker nog, het geluid van de Tile-app op je telefoon overruled de stilte modus van je telefoon. Maar, ben je zowel je telefoon als je Tile keyfinder kwijt, dan zal je in eerste instantie toch echt op de ouderwetse manier moeten zoeken. Zoeken is trouwens ook mogelijk als je bijvoorbeeld je sleutelbos met Tile bent verloren. Je telefoon registreert tot op het laatste moment de verbinding met de Tile Mate (2022). Hoewel er verder geen wereldwijd systeem bestaat van andere Tile gebruikers die misschien een signaal oppikken, is er wel een oplossing voor bedacht. Er staat namelijk een QR-code op de Tile, waaraan je je persoonlijke gegevens kan koppelen. Degene die je sleutels vindt, stel je in staat jou daarvan te informeren. Je zal moeten uitgaan van de goedheid van een mens en anders zal je toch echt beter op je eigen spullen moeten letten.

De Tile Mate is relatief goedkoop, maar dat doet niks onder aan de kwaliteit. De keyfinder kan redelijk goed tegen water, dus als je deze per ongeluk in de regen laat vallen, zal dat geen probleem moeten opleveren. Bovendien is de Bluetooth verbinding die de finder maakt sterk. Tot wel een afstand van wel 76 meter staat de Tile met je telefoon in verbinding. Voor je beeldvorming: dat is nog iets langer dan de breedte van een officieel voetbalveld. Heb je dus een huisdier dat nog weleens van huis wegloopt, ga dan voor een ander soort tracker, want deze gaat het niet redden.

Conclusie

De technologie van tegenwoordig laat ons niet in de steek. Sterker nog, we worden er alleen nog maar blijer van. Zo bestaan er zogenoemde keyfinders die ervoor zorgen dat je nooit meer een sleutel kwijtraakt. Je vermoedt dat je sleutel in een overvolle tas zit en weet het zeker dankzij het harde geluid dat een keyfinder maakt.

Vanwege de populariteit van het product, zijn er vele aanbieders. Zo bestaat de AirTag voor Apple gebruikers en de SmartTag voor Samsung Galaxy gebruikers. Maar, de beste van ze allemaal blijkt de Nut 4 “Focus” Bluetooth Tracker te zijn. Sla je slag, zeggen we graag.

Veelgestelde vragen

Wat is een keyfinder en wat kan je ermee?

Een keyfinder gebruik je letterlijk voor het vinden van (bijvoorbeeld) je sleutels. Via radiofrequenties, GPS en Bluetooth, sta je in verbinding met het apparaatje dat je aan je sleutel hangt (de keyfinder). Door het afgeven van een hard signaal hoor je waar je sleutel is en hoef je niet meer zelf te zoeken. Is de sleutel buiten bereik, dan vind je via een community of GPS-signaal je sleutel weer terug. Verder is het zelfs zo dat sommige keyfinders je helpen je gekoppelde telefoon te vinden.

Waarom zou je een keyfinder aanschaffen?

Het is niet duur en levert je veel gemak op. Heb je eenmaal een keyfinder aangeschaft, dan zal je merken dat je niet meer zonder kan. Je zou kunnen stellen dat het je ergens ‘lui’ maakt, maar als het werkt, waarom zou je het jezelf dan niet makkelijker maken? Overigens kan je een keyfinder ook aanschaffen voor incidenteel gebruik. Denk inderdaad aan die koffer die op het vliegveld kan verdwijnen of een bril die je af en toe nodig hebt.

De locatie delen van een device, hoe veilig is dat?

Afhankelijk van het achterliggende privacy-beleid van de Community, is de veiligheid te bepalen. We spreken in dit geval met name over de veiligheid van je eigen gegevens. Echter stellen de meeste bedrijven dat je gegevens alleen voor jou zichtbaar zijn en dat anderen hier dus niet bij kunnen. Om echt zeker te zijn van het waarborgen van je gegevens, zal je het beleid van het betreffende bedrijf secuur moeten doorlezen.

Moet ik gaan voor een Bluetooth-variant of niet?

Het antwoord op deze vraag ligt volkomen bij jou. Wil je het gebruiken voor iets dat je huis niet verlaat, ga dan voor een keyfinder die slechts werkt op radiofrequenties. Maar, gebruik je het voor zoiets als je sleutels, maak het jezelf dan gemakkelijker en ga voor een Bluetooth-variant.

Vorige

De rol van een doktersassistente: essentieel in de gezondheidszorg

Volgende

Hoe wordt een condensator geproduceerd?

Latest from Blog