Dit is de veiligste manier om crypto te bewaren

a close up of a gold bit coin

Elke serieuze handelaar weet dat een goede beveiliging ontzettend belangrijk is. Je wilt je zuurverdiende crypto immers niet kwijtraken aan malafide personen als hackers en oplichters. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw cryptomunten veilig blijven? Wat is eigenlijk de veiligste manier van opslaan? We geven je een paar tips.

Een hardware wallet

De beste manier om je cryptomunten op te slaan, is op een hardware wallet. Dit zijn apparaatjes die lijken op een USB-stick, maar compleet versleuteld zijn. Je kunt niet bij je crypto voordat je het apparaatje in handen hebt, je hebt ingelogd en je door een tweede laag versleuteling bent gekomen. Het is een stuk veiliger dan je crypto laten staan op een exchange, omdat een exchange gehackt kan worden.

Het grote voordeel van een hardware wallet is dat deze volledig offline is. Daardoor kunnen hackers er niet bij. Je slaat hier je sleutels voor je crypto in op. Zelf kun je er bij wanneer dat nodig is, maar kwaadwillenden staat nog een hele klus te wachten om zo’n apparaat te kraken. Op deze manier kun je veilig beleggen in bitcoin.

Je crypto veilig in de cryptokluis

Wil je je crypto graag veilig online opslaan? Dan kun je dat doen bij verschillende aanbieders. Bepaalde bedrijven bieden cryptokluizen aan. Op deze manier houd je je crypto in eigen beheer en hebben bijvoorbeeld nabestaanden toegang tot het vermogen bij een overlijden. Bedrijven die online cryptokluizen aanbieden, moeten voldoen aan strenge eisen en regels. Ze hebben ingewikkelde procedures om de munten zo veilig mogelijk op te slaan.

Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan ben je altijd gedekt door reserves in de kluis. In tegenstelling tot geld bij een bank, worden cryptoactiva nooit uitgeleend. Kies je voor een dienst die je crypto mag opslaan, kies dan voor een dienst die op z’n minst ISAE-3000 gecertificeerd is.

Ga voor offline

Het klinkt misschien gek, want je gebruikt je crypto vooral online, maar sla je crypto altijd offline op. Het kan op de eerdergenoemde hardware wallet, maar bijvoorbeeld ook op een paper wallet. Bij een paper wallet schrijf je je private key op een stukje papier. Het mooie van offline je crypto bewaren is dat malware of hackers geen toegang kunnen krijgen. Tenzij je natuurlijk je hardware wallet aan het internet verbindt voor een transactie.

Welke methode je uiteindelijk ook kiest: ga zorgvuldig om met je sleutels en je seed phrase. Anders maakt het niet uit welke wallet je gebruikt, want je bent hoe dan ook kwetsbaar. Veiligheid begint altijd bij jezelf, en apparaatjes en software kunnen je alleen helpen om een extra laag veiligheid toe te voegen.

Vorige

Innovatieve fietsaccessoires voor technische fietsers

Volgende

De voordelen van Henrad radiatoren in vergelijking met andere merken

Latest from Blog