Hoe ga je om met cyberveiligheid bij remote werken?

Sinds de periode waarin we alleen maar thuis moesten werken, hebben we naast de vele nadelen ook veel voordelen kunnen ontdekken. Hierbij hebben we ontdekt dat volledig vanuit huis werken niet voordelig is, maar zo af en toe uit huis werken kan zeker wel zijn voordelen met zich mee brengen. Op kantoor heb je natuurlijk altijd dat alles goed beveiligd is, maar is dat bij jouw thuis op de computer of laptop ook wel zo? Hieronder geven we je wat tips over hoe je met omgaan met cyberveiligheid bij remote werken.

Hoe zorg je voor een veilige werkomgeving?

  Als eerste wil je natuurlijk zorgen voor een veilige werkomgeving, dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Zo heb je als eerste op je laptop of computer een beveiligingssoftware nodig die er voor zorgt dat er geen virussen op je computer kunnen worden gezet. Daarnaast is het verstandig om de twee-factor authenticatie aan te zetten, zodat als cybercriminelen je wachtwoord hebben, ze alsnog niet in je account kunnen komen. De laatste tip voor cyberveiligheid op het gebied van een veilige werkomgeving, is het up to date houden van de software.

  Hoe kan je er voor zorgen dat de bedrijfsgegevens beveiligd worden?

   Als je werkt met gevoelige bedrijfsinformatie, dan wil je niet dat dit door mensen met slechte bedoelingen kan worden onderschept. Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen, zo kan het een mogelijkheid zijn om gebruik te maken van een VPN zodat cybercriminelen niet zien waar je IP adres is. Wees ook alert op de berichten en e-mails die je krijgt, niet elk bericht hoeft ook echt van een persoon of bedrijf af te komen, sommige e-mails die je krijgt zijn gelinkt aan een cybercrimineel die je gegevens wilt stelen. Als je nog meer manieren wilt om je bedrijfsgegevens te beveiligen, kijk dan eens bij een ict bedrijf in Rotterdam.

   Gebruik communicatie op een veilige manier

    Als laatste wil je natuurlijk op een veilige manier kunnen communiceren, gebruik hiervoor communicatiemiddelen die gebruik maken van een end-to-end versleuteling. Let ook goed op de omgeving waarin je communiceert, mensen die op het internet zitten kunnen niet alleen je gesprekken onderscheppen, maar ook mensen in de fysieke wereld kunnen natuurlijk gewoon meekijken met wat jij aan het typen bent op je telefoon of laptop, als je niet goed je omgeving in de gaten houdt. 

    Vorige

    Het hart van je elektrische systeem: alles over groepenkasten

    Latest from Blog