Niet de hoofdprijs betalen? 6 tips bij het kopen van een refurbished iPhone

Het kopen van een refurbished iPhone kan een slimme keuze zijn als je op zoek bent naar een kwalitatief goede smartphone zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Een refurbished iPhone is een eerder gebruikt toestel dat is gecontroleerd, gerepareerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Doordat steeds meer consumenten kiezen om een refurbished apparaat aan te schaffen in plaats van een nieuwe, zien we ook het aantal online aanbieders groeien. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen geven wij zes tips die je kunt overwegen bij het kopen van een refurbished iPhone.

1. Welke model kies je? Ga op zoek naar de specificaties die bij je passen

De eerste vraag is natuurlijk, waar ben je naar op zoek? Bepaal welke specificaties voor jou belangrijk zijn. Hieronder hebben we een aantal specificaties opgesomd die handig zijn bij het selecteren van je iPhone.

Prestaties en batterijduur

Wil je een snel toestel dan is het handig om te kijken naar specificaties van de processor en werkgeheugen. Een snellere processor en meer RAM zorgen voor een vlottere gebruikerservaring, vooral bij het multitasken en het draaien van zware apps. Vind je een lange batterijduur prettig? Controleer de batterijcapaciteit en zoek naar reviews over de batterijduur van het specifieke model. De batterijcapaciteit wordt gemeten in mAh. Een hogere mAh-waarde betekent in het algemeen een langere batterijduur.

Opslagruimte en camera

Daarnaast is het van belang om te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. De opslagcapaciteit varieert van 64 GB tot met 1 TB. Als je graag foto’s en video’s maakt, is het belangrijk om een goede camera te hebben. Let op de resolutie, de lenskwaliteit, en andere camerafuncties zoals optische beeldstabilisatie en nachtmodus. 

Schermgrootte

De grootte en resolutie van het scherm beïnvloeden je kijkervaring. Ook de kwaliteit van het scherm, zoals de kleurreproductie en helderheid, zijn belangrijk, vooral als je je telefoon veel gebruikt voor het bekijken van media of het spelen van games.

Prijzen

Bepaal je budget en zorg ervoor dat de specificaties en functies van de iPhone in lijn zijn met je budget. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen wat je wilt en wat je bereid bent te betalen en of je eventueel waar nodig concessies kunt maken.

2. Controleer de garantie

Een goede garantie is belangrijk voor de betrouwbaarheid van het toestel. Zoek naar aanbieders die een garantieperiode van twee jaar aanbieden. Met een goede garantie ben je verzekerd tegen eventuele defecten. Vergelijk ook de garantievoorwaarde tussen de aanbieders, hier zitten vaak grote verschillen in. 

3. Controleer de batterij

De gezondheid van de batterij is erg belangrijk voor de prestaties van het toestel. Een batterij met een goede capaciteit gaat langer mee en zorgt voor een betere gebruikerservaring. Raadpleeg in de voorwaarden de minimale batterijconditie en overweeg een toestel met een goede of nieuwe batterij.

4. Koop een goed hoesje en screenprotector

iPhones zijn gevoelig voor schade door vallen en stoten. Een goede hoes en screenprotector kunnen je toestel beschermen tegen krassen, barsten en andere vormen van schade.  Hierdoor wordt de waarde van je iPhone beter behouden. Dit kan handig zijn als je in de toekomst besluit om je iPhone te verkopen of in te ruilen. Door schade te voorkomen verleng je ook de levensduur van je toestel.

5. Vergelijk prijzen

Het prijsverschil tussen een nieuwe en een refurbished iPhone kan aanzienlijk zijn. Ook de prijzen van refurbished iPhones kunnen flink variëren tussen aanbieders. Vaak kan je extra geld besparen door een voor een toestel te kiezen die licht gebruikers plekjes heeft. Belangrijk, wanneer je denkt dat iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

6. Kies een betrouwbare aanbieder

Een betrouwbare verkoper zorgt voor goede controle op kwaliteit voordat ze een refurbished iPhone verkopen. Als er iets mis is met je telefoon, helpt een goede klantenservice je snel. Je kunt de betrouwbaarheid van de verkoper controleren door te kijken wat andere klanten zeggen in hun beoordelingen. En ook het aantal beoordelingen zegt wat over de betrouwbaarheid. Tevreden klanten betekenen meestal dat de verkoper betrouwbaar is. Door een betrouwbare verkoper te kiezen, voorkom je problemen met je aankoop. Wil je extra zekerheid? Kies dan voor een iPhone die wordt geleverd met een keurmerk. Een refurbished iPhone van Fixje wordt geleverd met dit keurmerk.

Bonus tip: iMEI-nummer controle

Heb jij je iPhone ontvangen? Dan kun je altijd voor de zekerheid controleren of de iPhone niet geregistreerd staat als gestolen. Sommige aanbieders doen dit al voordat ze een telefoon verkopen. 

Vorige

6 Voordelen van een Arduino Mega

Volgende

Leuke cadeautjes voor vrienden die graag gamen

Latest from Blog