Speelgoed voor in de auto: dit wil je erover weten

Strijd in de auto met de kinderen op de achterbank? Dat wil je liever niet. De oplossing? Zorgen voor vermaak. Maar wat kun je nu eigenlijk meenemen en wat is slim om mee te nemen? Wij vertellen jou alles wat je wilt weten over speelgoed voor in de auto in deze blog. Lees je mee?

Ervoor zorgen dat je kind zich vermaakt in de auto heb je tegenwoordig heel wat nodig. Je kan wel zeggen: kijk maar lekker uit het raam, maar kinderen hebben meer prikkels nodig vandaag de dag. Autoritten kunnen lang duren en daardoor saai en vervelend zijn voor kinderen. Daarom is het goed om je kind te vermaken. De reis wordt voor jullie allemaal een stuk aangenamer! Of je nu op vakantie bent of onderweg bent naar opa en oma: je wil speelgoed in de auto voor vermaak en afleiding. 

Wat is veilig en geschikt speelgoed voor in de auto? Dat is natuurlijk een hele belangrijke vraag. Want je wil niet dat speelgoed ervoor zorgt dat er iets gebeurt met je kind. Daarom is het goed om te letten op de grootte en de vorm van het speelgoed. Zorg ervoor dat het speelgoed niet te klein is en ook geen kleine onderdelen bevatten. Vaak zitten je kinderen op de achterbank en je hebt niet constant zicht op de achterbank. Let er ook op dat speelgoed geen scherpe randen heeft bijvoorbeeld, zodat ze zichzelf of broertjes of zusjes kunnen verwonderen. Ook niet dat er iets gebeurt wanneer je bijvoorbeeld een plotselinge beweging moet maken of ineens remt. 

We raden je daarnaast ook aan om te letten op de stevigheid en de duurzaamheid van het speelgoed. Zodat het eventueel bestand is tegen het spelen. Op die manier is het prettiger om het mee te nemen in de auto. Kijk ook naar het geluidsvolume van het speelgoed. Zeker als speelgoed ineens harde geluiden kan maken, kun jij als bestuurder schikken. En dat is ook weer iets wat je niet graag wilt om veilig van A naar B te gaan. Houd daarnaast ook in de gaten dat speelgoed geen ingewikkelde bediening nodig heeft. Kinderen zullen 100% aan jou vragen om dan bepaalde ingewikkelde handelingen uit te voeren terwijl je aan het rijden bent. Aan de andere kant kunnen kinderen dan ook gefrustreerd raken. Twee situaties die je wilt vermijden in de auto. 

Wat is nu geschikt voor kinderen in de auto? 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tekentablet of een tablet waar ze video’s op kunnen kijken
  • Zacht speelgoed, zoals knuffels of poppen
  • Kleurboeken met potloden (geen stift)
  • Speelsets die magnetisch zijn, denk aan cijfers, letters en vormen 
  • Prentenboeken

We hebben een aantal geschikte items als speelgoed voor in de auto voor je op een rijtje gezet:

1.    LCD Tekentablet Kinderen

Dit is een ideaal item voor in de auto. Het is namelijk een LCD-tekentablet geschikt voor kinderen. Er zit een kleurenscherm op en door middel van een pen kunnen kinderen dan tekenen. Ze kunnen blijven tekenen omdat ze steeds weer opnieuw kunnen beginnen. Perfect voor hun creativiteit, stimuleert hun motorische vaardigheden en bevordert hun schrijfvaardigheden! 

Nieuwsgierig? Hier zie je meer over dit tekentablet.

2.    Kleurboek met potloden en stickers 

We zeiden het net al eventjes, maar een kleurboek is ook ideaal om mee te nemen in de auto. Vind je potloden te gevaarlijk, maar kan je kind al wel goed met stickers overweg? Kies er dan voor om de potloden weg te laten. Je kind kan zich dan ook vermaken met potloden en stickers. Of kies voor vetkrijtjes bijvoorbeeld. We raden je niet aan om stiften in de auto mee te geven. Je hebt tenslotte geen goede controle wanneer je achter het stuur zit. 

Wil je meer weten over dit kleurboek? Bekijk dit item hier!

3.    Prentenboek 

Dit is het groot kijk- en zoekboek van Het Muizenhuis. Dit boek is voor 3 jaar en ouder en is heel geschikt om mee te nemen in de auto. Hoe dat komt? Omdat er heel veel te kijken en te zien is voor kinderen. Ze kunnen hierdoor uren zoekplezier hebben! Zo zijn er afbeeldingen van het muizenhuis met winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keukens en buitenruimtes. Hierdoor kunnen kinderen heel lang zichzelf hiermee vermaken in de auto! Juist boeken waarin veel te ontdekken is, is voor kinderen een feestje. Prentenboek waar maar een paar plaatjes in zitten zullen ervoor zorgen dat kinderen heel snel uitgekeken zijn en weer iets nieuws willen gaan ondernemen. 

Wil je dit boek bekijken? Klik dan even hier!

Wat kun je nog meer doen om kinderen in de auto te vermaken? 

Uiteraard is er nog meer dat jij kunt doen om je kind(eren) te vermaken in de auto. Denk bijvoorbeeld aan samen liedjes zingen. Je kan er ook voor kiezen om een audioboek aan te zetten of een kinderpodcasts. Hierdoor train je ook kinderen om zich ergens op te focussen. Uiteraard zijn er ook klassieke autospelletjes die jullie samen kunnen spelen. Zoals: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. 

Een andere manier om kinderen af te leiden in de auto is een snackbox bij de hand. Zo kun je gemakkelijk en veilig je kinderen voorzien van eten terwijl je aan het rijden bent. Probeer ook deze snacks zo veilig en gezond mogelijk te houden. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen natuurlijk. Willen ze écht niet meer? Dan is het tijd om even een pauze in te lassen. Kijk of je een parkeerplaats bij een tankstation met een speeltuin kunt vinden. Zo kunnen je kinderen even lekker uitrazen, rennen en bewegen. Waardoor de zit in de auto ook voor hun weer beter vol te houden is. 

Je kinderen vermaken in de auto is dus goed te doen, mits je je ook goed voorbereid. Dus denk aan genoeg speelgoed meenemen in de auto. Maar ook een goed gevulde snackbox. En regelmatig een pauze inlassen. Zo kun je van elke lange rit een feestje maken voor het hele gezin! 

Vorige

Boost je opslag: Kies het perfecte SD-kaartje

Volgende

De rol van een doktersassistente: essentieel in de gezondheidszorg

Latest from Blog