Wat houdt een softwaretester zijn in?

Bijna iedereen is continu in aanraking met software, dag in en dag uit, maar deze software moet ook ontwikkeld worden en worden getest voor het op de mark gebracht kan worden. Voor het stukje van de software tester, zijn er specifieke mensen die deze baan hebben, namelijk de softwaretesters. Maar wat houdt een softwaretester zijn nou eigenlijk in? Hieronder zullen we alles bespreken wat je moet weten over het zijn van een softwaretester.

Activiteiten

Als eerste wil je natuurlijk weten wat je dan zo eenmaal als softwaretester moet gaan doen. Je hebt als softwaretester verschillende taken, zo moet je bijvoorbeeld als belangrijkste taak alle fouten en bugs die zich schuilhouden in de software identificeren, je wilt natuurlijk niet dat de eindgebruiker last gaat krijgen van deze mankementen. Je moet als softwaretester er voor zorgen dat alles binnen het hele proces soepel en efficiënt kan verlopen. Hierbij moet je verschillende tests uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan functionele tests, maar ook prestatietests, bruikbaarheidstests en niet te vergeten veiligheidstests. 

Functie

Je wilt als bedrijf natuurlijk wel bij het uitbrengen van een software en kwalitatief iets neerzetten, dit lukt niet zonder een softwaretester in te schakelen. De gebruikerservaring staat namelijk voorop, en wanneer er fouten en bugs in je software zitten, kun je er vanuit gaan dat de gebruikerservaring ook een stuk negatiever wordt. Verder wil je ook dat de software veilig is in gebruik, dat wil niet alleen jij, maar ook de eindgebruiker. Als laatste is het belangrijk om een softwaretester in te huren, omdat je hiermee op de lange termijn kosten bespaard, als je de software na livegang nog helemaal weer moet aanpassen, is dat namelijk duurder.

Kwaliteiten

Je moet om een softwaretester te worden wel beschikken over een aantal kwaliteiten, zo moet je gedetailleerd te werk kunnen gaan en alles nauwkeurig langskomen. Er zijn meestal ook strakke deadlines waar je je aan moet houden. Als laatste moet je natuurlijk beschikken over technische kennis, zie je deze baan wel zitten? Kijk dan eens bij de vacatures ict.

Een softwaretester is heel erg belangrijk, met de hoeveelheid software die we op een dag gebruiken zelfs onmisbaar. Een softwaretester helpt bij, zoals de naam het al zegt, testen van een software. Hij of zij kijkt of er fouten of bugs in zitten, dit wordt getest door verschillende soorten tests. Een softwaretester zorgt er voor dat er op de lange termijn kosten kunnen worden bespaard.  

Vorige

Hoe kunnen politieke partijen gebruik maken van hun online bereik?

Volgende

De toekomst van Bitcoin: Wat kunnen we verwachten?

Latest from Blog