/

6 Must haves voor je smartphone: Optimaliseer je ervaring met deze slimme gadgets en accessoires

Je smartphone is tegenwoordig zo ongeveer je ‘alles’. Het is je telefooncentrale, computer, wekker, bank, televisie en nog veel meer. Met wat slimme gadgets en accessoires maak je optimaal gebruik van je smartphone en gaat hij zo lang mogelijk mee. In deze blog bespreken we zes must haves voor je smartphone die niet mogen ontbreken in jouw digitale leven.

1. Tempered glass screenprotector: Bescherming op de eerste plaats

Het scherm van je smartphone is een kwetsbaar onderdeel dat snel beschadigd kan raken door krassen of barsten. Het laten repareren van een kapot scherm is behoorlijk duur. Een tempered glass screenprotector is hier de perfecte oplossing voor, want het voorkomt dat je scherm barst of breekt als je telefoon valt. Deze sterke, glazen beschermlaag vormt een extra barrière tussen het scherm van je smartphone en mogelijke gevaren zoals sleutels in dezelfde zak of valpartijen. Zo ongeveer dezelfde functie als een helm voor een motorrijder dus. Daarnaast voelt het glas prettiger aan dan plastic screenprotectors en heeft het geen invloed op de touch-functionaliteit van het scherm.

2. Tijdschakelaar voor de lader: Efficiënt laden zonder energieverlies

Veel mensen laten hun telefoon ‘s nachts aan de oplader liggen, maar dit kan leiden tot onnodig energieverlies en oververhitting van de batterij. Door gebruik te maken van een tijdschakelaar voor de oplader kun je instellen dat deze na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Op deze manier wordt de batterij niet langer dan nodig blootgesteld aan stroom en bespaar je energie. Bovendien vermindert het de kans op oververhitting, wat de levensduur van je batterij ten goede komt en brandgevaar vermindert.

3. Mooi en stevig hoesje: Bescherming met stijl

Een mooi en stevig hoesje is een absolute must have voor je smartphone. Het biedt niet alleen bescherming tegen vallen en krassen, maar kan ook dienen als fashion statement. Er zijn talloze hoesjes verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en materialen, zodat je jouw persoonlijke stijl kunt laten zien terwijl je telefoon veilig blijft. Ze zijn verkrijgbaar in eenvoudige covers voor de achterkant, tot complete mapjes met ruimte voor je geld en pasjes.

4. Houder voor in de auto: Veilig navigeren tijdens het rijden

Veiligheid staat voorop. Het gebruik van je smartphone in de auto tijdens het rijden is daarom niet toegestaan. Wel toegestaan is handsfree bellen, navigeren en muziek luisteren. Een houder speciaal ontworpen voor gebruik in de auto maakt het mogelijk om handsfree te navigeren of te bellen terwijl je beide handen aan het stuur houdt. Hierdoor kun je je aandacht volledig op de weg richten zonder afgeleid te worden door je telefoon. Er zijn houders met een klem of een magneet. Sommige hebben een zuignap om aan de voorruit te bevestigen, terwijl andere geschikt zijn om op het ventilatierooster te klemmen. 

5. Popsocket: Gemakkelijkere grip en standaard

De popsocket is een klein accessoire dat aan de achterkant van je smartphone bevestigd kan worden. Het biedt een gemakkelijke grip tijdens het vasthouden van je telefoon, waardoor deze minder snel uit je handen glipt. Daarnaast kun je de popsocket uitklappen als standaard, waardoor je handsfree kunt genieten van video’s of videobellen met vrienden. Zo krijg je nooit meer slapende armen.

6. Draadloze oplader: Gemak zonder kabels

Het gedoe met kabels behoort tot het verleden met een draadloze oplader. Leg eenvoudigweg je smartphone op de oplader en hij begint automatisch op te laden. Dit is niet alleen handig, maar ook beter voor de levensduur van je oplaadkabel, aangezien deze minder vaak gebogen of beschadigd zal raken.

Bescherming, efficiëntie, stijl en gemak staan centraal bij deze must haves. Investeer in goede bescherming met een tempered glass screenprotector en stevig hoesje, maak gebruik van een tijdschakelaar voor de oplader om energieverlies tegen te gaan, navigeer veilig in de auto met een speciale houder, verbeter je grip en standaard functionaliteit met een popsocket en geniet van draadloos opladen zonder gedoe met kabels. Zo geef je jouw smartphone de aandacht die hij verdient, vergroot je het gebruiksgemak en verleng je de levensduur van dit onmisbare apparaat in ons dagelijks leven. Deze must haves zijn geschikt voor iedereen die het meeste uit zijn of haar smartphone wil halen en tegelijkertijd de levensduur ervan wil verlengen. Of je nu een student bent die zijn telefoon dagelijks intensief gebruikt, een zakelijke professional die altijd onderweg is, of gewoon iemand die graag up-to-date blijft met de nieuwste technologische snufjes, deze accessoires zullen zeker van pas komen. Last, but certainly not least, het is gewoon hartstikke leuk om ze aan te schaffen!

Vorige

6 tips voor betere ergonomie in het thuiskantoor

Volgende

6 Tips om als bedrijf je ICT op orde te hebben

Latest from Blog