/

7 grappige Nederlandse podcasts

Om het soms toch wel zware leven wat te verlichten, is het fijn om je gedachten van je af te kunnen zetten. En hoe doe je dat beter, dan met een grappige podcast. En hoe fijn is het dan, dat deze ook nog in het Nederlands is.

Oké, misschien klonk dat een beetje dramatisch en een tikkeltje overdreven. We waren overigens wel serieus over het gedeelte van het verzetten van je gedachten. Een podcast is daar in ieder geval perfect voor. Je kan het luisteren terwijl je ergens mee bezig bent of onder het genot van een kopje thee op de bank. In deze blog gaan we in op 8 grappige, Nederlandse podcasts. Zo kan jij eventjes goed hard lachen en genieten van het werk van een ander.

Spotify

We geven podcasts die op Spotify. Niet omdat deze blog erdoor is gesponsord, maar omdat het platform ontzettend veel (gratis) podcasts aanbiedt.

Spotify is een populaire muziekstreamingdienst die wereldwijd beschikbaar is. Met een enorme muziekbibliotheek van meer dan 70 miljoen nummers ontdek je muziek en podcasts. Spotify biedt verschillende abonnementsopties aan. Het gaat om een gratis abonnement met advertenties. De betaalde versie is zonder advertenties en met extra functies zoals offline luisteren en onbeperkte skips.

#1 De Paulien Cornelisse podcast

In de podcast van Paulien Cornelisse, luister je naar Paulien zelf die haar boek voorleest. Hoewel van degene over Japan niet per se grappig en meer wat informatief is, zijn we wel erg enthousiast over ‘De verwarde Cavia’. In ‘De verwarde Cavia’, hoor je over het leven van Cavia die op de afdeling communicatie werkt. Je hoort over haar collega’s en haar ongemakken als cavia tussen allemaal mensen.

#2 Geuze & Gorgels

In de podcast Geuze & Gorgels hoor je Monica Geuze en Kaj Gorgels die first world problems van luisteraars oplossen. Deze spreken zij in, waarna het duo aan de hand van statements het probleem ‘solven‘. Hoewel de problemen niet altijd grappig zijn, is vooral de manier waarop ze de problemen behandelen, het lachen waard. Het duo is ontzettend goed op elkaar ingespeeld en met een portie grove humor bekritiseren ze vooral elkaars leven.

Inmiddels zijn ze al in seizoen 3, dus je hebt aardig wat om terug te luisteren.

#3 De Niet Zo Serieuze Sprookjes

Improvisator Jeron Dewulf vertelt met een gast een ‘niet zo serieus sprookje’ aan een live publiek. Deze sprookjes zijn opgenomen en op Spotify gezet. Hoewel de laatste aflevering in september 2020 uitkwam, heb je toch zeker wel een goede 80 afleveringen aan luister materiaal. Voordat je hier doorheen bent, ben je dus wel eventjes verder. Een voorbeeld: eendagsvlieg Willem wil een maand op vakantie. Een ander voorbeeld gaat over drie vrijgezelle vrouwen in een zombie-apocalyps.

#4 Zelfpodcast

Met een beetje zelfspot wordt het leven een stuk gemakkelijker, toch? In de Zelfspodcast praten zanger Jaap Siewertsz van Reesema en columnist Sander Schimmelpenninck over het leven. Op een luchtige manier praten de twee over hetgeen waar ze in het dagelijks leven tegenaanlopen. Denk aan dieptepunten maar ook complimentjes en leuke ideeën. Het leven

#5 Echt Gebeurd

Wat is grappiger dan een goed verhaal op de zondagmiddag. In Amsterdam worden elke maand binnen een bepaald thema verhalen verteld. Die verhalen worden opgenomen en een deel ervan verschijnt later op Spotify. Gezien humor iets is dat tussen mensen verschilt, is deze podcast misschien wel ideaal. Want, waar je bij het ene verhaal heel veel mensen lachen, hoor je bij de ander een enkeling.
Hoewel niet alle verhalen even grappig zijn, denken wij dat deze podcast wel de kans biedt je humor te ontdekken. Probeer het eens uit en je ervaart het zelf. Let op: niet alle verhalen zijn als ‘grappig’ bedoelt.

#6 Mattie en Marieke

Je kent Mattie en Marieke misschien wel van hun ochtendshow bij Qmusic. Hier zijn ze al iedere werkdag vier uur te beluisteren, maar dat betekent niet dat ze uitgepraat zijn. Samen met nieuwslezer Anne-Marie, Tom van de Intercom en Joe Stagiair van de Show spreken ze over hun diepste geheimen. Althans, ze zijn nu met deze insteek bezig. Want in een eerder seizoen werd van te voren al aangegeven waar de podcast over ging. Je hebt in ieder geval genoeg ‘luistervoer’. De afleveringen duren gemiddeld een klein half uur. Een geweldig dus als je op weg bent van en naar je werk.

#7 Datevermaak

Lieke, Lisa en Timo spreken met elkaar over alles dat te maken heeft met daten. Of tenminste, spraken. Hoewel het al een jaar geleden is dat de laatste aflevering is verschenen, is er nog genoeg te beluisteren. Je zal wel nog het een en ander over corona horen, maar dat kan je wel voor lief nemen. In ieder geval hoor je over verschillende onderwerpen waar je je op kan focussen bij het daten. Het maakt je bewust op een vermakelijke manier. Wij zouden zeggen: luisteren maar.

Conclusie

Met deze zeven grappige podcasts heb je een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van humoristische verhalen en conversaties. Het geeft een pauze van het dagelijkse leven. Of je nu op zoek naar echt gebeurde verhalen of gewoon luchtige gesprekken tussen vrienden, er is voor ieder wat wils. Bovendien bieden veel van deze podcasts een gelegenheid om een nieuwe favoriete activiteit te creëeren. Kortom, als je op zoek bent naar wat humor in je leven, zijn grappige podcasts zeker de moeite waard om te verkennen.

Vorige

Roblox problemen met inloggen: wat te doen?

Volgende

Quodari: een privaat sociaal netwerk

Latest from Blog