//

Roblox problemen met inloggen: wat te doen?

Roblox is een erg leuke game, maar het is wat minder leuk als je niet (meer) kan inloggen. Aan dat probleem kunnen verschillende problemen ten grondslag liggen.

Wanneer je niet kan inloggen op een site als Roblox, is het probleem in de meeste gevallen gelukkig zelf op te lossen. De manieren waarop je kan proberen het probleem te verhelpen, leggen we je in deze blog uit. Soms is er bijvoorbeeld sprake van een storing, terwijl het op een ander moment kan liggen aan de browser waarop je speelt. Lees gauw verder, zodat je snel weer je favoriete game kan bezoeken.

Problemen met inloggen

De volgende tips geven informatie over veelvoorkomende problemen bij het inloggen op Roblox.

Tip 1: wachtwoord herstellen

De kans is klein dat het om dit probleem gaat, maar toch leggen we je even uit wat je moet doen als je je wachtwoord bent vergeten. Soms heb je het niet in de gaten wat je nu verkeerd doet. Geen probleem, het instellen van een nieuw wachtwoord is zo gefixt.

  1. Klik op ‘Forgot Password or Username?
  2. Voer daarna je e-mail adres in. Let op: ze geven als waarschuwing: ‘If you did not give us a real email address when you created your account, we cannot send you an email.‘ Dat betekent dat je alleen het adres mag invullen die je ook voor je account gebruikt, anders kunnen ze geen email sturen.
  3. Klik op ‘Submit’ (verzenden).

Als het goed is vindt je nu in je inbox van je mail iets van Roblox. Je opent deze mail en klinkt op de herstellink, waarna je een nieuw wachtwoord bedenkt en invult. Kan je de mail niet vinden? Check je spam, wellicht staat de mail hiertussen.

Tip 2: check storingen

Op allestoringen.nl kan je checken of er niet toevallig een storing op de site aanwezig is. Als er een storing is, zal je dit misschien al wel eerder merken. Niet alleen jij, maar ook al je vrienden kunnen op zo’n moment niet inloggen. Vaak zijn de storingen al naar een korte tijd voorbij. Binnen no time kan je weer herderspelen op je favoriete spel.

Tip 3: check nieuwsberichten

Het is gangbaar dat een website of platform bepaalde updates moet runnen. Dat betekent dat er een nieuwe en vaak verbeterde versie van het spel is ontwikkeld, die de makers in gebruik willen stellen. Het spel heeft niet per se nieuwe functies, maar is sneller en verloopt gemakkelijker.

In bijvoorbeeld of notificaties in de game, kan je dit van te voren al aan zien komen. Voor een bepaald tijdsbestek zal het inloggen niet lukken. Het ligt dan niet aan iets van jouw account, maar aan Roblox zelf. Dus houd goed in de gaten wanneer dit voorkomt, om te voorkomen dat je teleurgesteld achter je computerscherm zit.

Tip 4: je browser opschonen

Wellicht maak je gebruik van een, voor jou geweldige add-blocker. Deze ‘reclame blokkeerder’ is natuurlijk fijn wanneer je op YouTube filmpjes kijkt, maar het werkt in sommige gevallen niet goed met Roblox. Zo’n add-locker leidt er namelijk toe dat ook Roblox wordt geblokkeerd. Misschien kan je ergens in de instellingen vinden om de site niet meer te blokkeren, maar wij raden aan de add-blocker te verwijderen.

Een andere optie is om een extra internetbrowser aan te schaffen, waar je dan alleen Roblox op speelt. Zo kan je reclamevrij filmpjes kijken én genieten van Roblox op een moment dat jij dat wilt.

Tip 5: cache geheugen wissen

Het cachegeheugen van een internetbrowser is een tijdelijke opslagplaats voor bestanden. Denk hierbij aan afbeeldingen, scripts en webpagina’s die zijn gedownload tijdens het surfen op internet. Wanneer je een website bezoekt, worden de bestanden van die site opgeslagen in het cachegeheugen. Dit zorgt ervoor dat de browser de sites later sneller kan openen. Het kan echter ook problemen veroorzaken, zoals het weergeven van verouderde inhoud.

Het laatstgenoemde kan ook een probleem veroorzaken bij het inloggen bij Roblox. Omdat je te maken hebt met een ‘oude’ versie van de browser, werkt het niet meer naar behoren. Het regelmatig wissen van je cache is daarom een goede tip.

Tip 6: internet herstellen

Bij geen of slecht internet zal het ook niet mogelijk zijn om in te loggen. De game vraagt nogal wat capaciteit van je computer, maar ook van je internet. Bij erg traag sloom internet worden er niet genoeg inputs gegeven om alles te laden. Het gevolg? Geen Roblox.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gisteren, met hetzelfde internet, nog wel alles kon doen, maar vandaag niet meer. In dat geval ligt het waarschijnlijk aan een storing van je internet. Op de site van je provider kan je hier snel achterkomen. Binnen enkele uren zal het probleem intern zijn opgelost, waarna jij weer snel verder kan spelen.

Problemen blijven aanhouden

Mocht je al veel van deze tips hebben geprobeerd, maar lukt het inloggen nog steeds niet? Dan raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice. Gezien zij de hele game runnen, zullen zij ook een gepaste oplossing vinden voor jouw persoonlijke probleem.

Wat is Roblox?

Je kan ook op deze blog terecht zijn gekomen, terwijl je helemaal niet weet wat Roblox is. Hierna volgt daarom een korte, maar begrijpelijke uitleg.

Roblox is een online gameplatform waar gebruikers hun eigen games kunnen maken en spelen. Het biedt spelers de mogelijkheid om te communiceren met andere spelers en hun eigen personages te creëren en te personaliseren. Het platform is vooral populair onder kinderen en tieners en biedt een breed scala aan spellen in verschillende genres, van avontuur tot simulatie en sport. Spelers kunnen het platform gratis gebruiken, maar kunnen ook in-game aankopen doen. Hiermee krijg je toegang tot extra functies en inhoud.

Conclusie

Als je niet kan inloggen op Roblox, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Misschien vul je niet het goede wachtwoord in of is je internetverbinding te zwak. Het kan ook zijn dat je een verouderde versie probeert te gebruiken of je een storing hebt gemist. Waar het ook aan ligt, probeer eerst zelf te achterhalen waar het probleem aan ligt. Lukt het niet? Dan zijn er altijd nog vriendelijke mensen van de klantenservice die je willen helpen.

Let op: deel nooit zomaar je wachtwoord en gebruikersnaam met vreemden. Ook niet wanneer zij claimen je te kunnen helpen.

Vorige

Hoe je groepen op Telegram vindt

Volgende

7 grappige Nederlandse podcasts

Latest from Blog