Online zichtbaarheid vergroten: tips en trucks

man holding incandescent bulb

Hoe gaaf is het dat je in Nederland gewoon een eigen bedrijf kan opzetten in de markt waar je zelf het gelukkigst van wordt? Misschien heb je wel een cursus tot bakker geworden en ga je nu proberen een eigen bakkerijtje te starten. Of wat dacht je van een filmfanaat die de mogelijkheid krijgt zich te bemoeien met het reilen en zeilen binnen bioscopen.

Super gaaf allemaal, maar dan moet je wel eerst zichtbaar worden bij je publiek. Voor veel ondernemers is het versterken van hun online zichtbaarheid dan ook iets waar ze zich graag mee bezig houden. In deze blog geven wij hiervoor een aantal tips en trucks, waarbij we ons voor het grootste gedeelte op het vergroten via die zichtbaarheid middels social media. Dat zijn toch de platformen waar heel veel volgers te vinden zijn.

De kracht van social media

Social media is een krachtig hulpmiddel om je zichtbaarheid te vergroten. Platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter bieden je de mogelijkheid om direct in contact te komen met je doelgroep. Helaas is het zo dat bij de aanmaak van een account zo, dat je nog geen volgers hebt. Hoe je deze relatief snel kan opbouwen, is via een combinatie van de volgende punten:

  • Delen
    Vraag bekenden om je heen om het account te volgen en een story of post te reposten op hun account. Mensen die het zien, zullen dit waarschijnlijk zien en geïnteresseerd worden. Hoewel ze niet meteen op de volgknop drukken, ziet het platform wel dat er interactie met je account is. Dat kan er weer toe leiden dat je op de ‘verkenpagina’s’ van bepaalde mensen komt.
  • Likes kopen
    Op zo’n groot platform als TikTok, vind je het wellicht moeilijk om interactie te creëren. Een tamelijk snelle oplossing voor dit probleem, is Tiktok likes kopen. Je account wordt hierdoor beter gevonden en zichtbaar voor potentiële klanten en/ of volgers. Gaaf, nietwaar?

Daarnaast is het bij dit soort dingen om consequent te zijn in het contact met je volgers. Creëer winacties, spreek je waardering uit end een eventueel positieve recensies met de rest van je publiek.

Netwerken

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar netwerken is al lang niet meer als iets wat je op een conferentie doet met een kop koffie in de hand. Ook online zijn er talloze manieren om te netwerken, wat dan weer aansluit op het bovenstaande. Deel je kennis in online forums, sluit je aan bij LinkedIn-groepen, en wees actief in communities die relevant zijn voor jouw vakgebied. Door waardevolle bijdragen te leveren, bouw je niet alleen je zichtbaarheid op, maar ook je reputatie.

SEO en SEA

Search Engine Optimization (SEO) klinkt misschien als iets uit een sci-fi film, maar het is een van de meest effectieve manieren om je online zichtbaarheid te vergroten. Door het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zorg je ervoor dat je site beter gevonden wordt door mensen die zoeken naar de diensten of producten die je aanbiedt. Je zou ook gebruik kunnen maken van Search Engine Advertising (SEA) wat dan weer positieve invloeden heeft op de snelheid van je zichtbaarheid in Google.

Een succesverhaal

We hopen natuurlijk dat al deze tips en trucks leiden tot jouw eigen succesverhaal. Weet dat het bijvoorbeeld echt niet erg is als je eerst voor iets kiest als Youtube abonnees kopen. Het helpt je gewoon net even dat beetje op weg dat je misschien nodig hebt. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar het maakt dit soort dingen in je leven wel een stuk gemakkelijker!

Dus, hoewel er geen magische formule is om je online zichtbaarheid van de ene op de andere dag te vergroten, zijn er tal van strategieën die je kunt toepassen om stap voor stap vooruitgang te boeken. En onthoud: Rome is ook niet in één dag gebouwd, maar met de juiste aanpak en een beetje geduld kom je er wel!

Vorige

Zo maak je jouw projecten winstgevender

Volgende

Innovatieve fietsaccessoires voor technische fietsers

Latest from Blog