Zo maak je jouw projecten winstgevender

person writing on white notebook

Heb je een bedrijf op projectbasis, dan heb je dagelijks te maken met verschillende budgetten, klantafspraken en deadlines. Het hebben van een duidelijk overzicht is dan onmisbaar om je werk goed uit te kunnen voeren. Houd jij je projecten handmatig bij? Dan weet je dat dit veel tijd kost. Met online projectadministratie software heb je de projectplanning sneller en nauwkeuriger up-to-date. Zo behoud je niet alleen beter overzicht, maar vergroot je ook je winstgevendheid. 

Grip op je budgetten

Je projecten wil je zowel op tijd als binnen budget opleveren. Een heldere projectadministratie helpt je hierbij. Doordat je alle gegevens van een project in één online overzicht hebt, is het makkelijker om de voortgang in de gaten te houden. Zo heb je inzicht in alle kosten en in de gemaakte uren. Doordat alle teamleden aan de projectadministratie zijn gekoppeld, zie je bovendien ook hoe productief en dus declarabel iedereen is. 

Tijd besparen en efficiënter werken

Het automatiseren van terugkerende taken vermindert de kans op fouten en bespaart je veel tijd. Zo vereenvoudigt een goede projectadministratie boekhouding, facturatie, urenregistratie en zelfs relatiebeheer. Hierdoor houd je veel meer uren in je dag over, voor bijvoorbeeld

projectstrategie en klantrelaties. Dit is gunstig voor je marges en het uiteindelijke resultaat.  

Neem betere beslissingen

Goed overzicht betekent ook een goed inzicht. Zo kun je betere beslissingen nemen. Omdat je de voortgang, kosten en gemaakte uren direct in het systeem ziet, blijf jij in controle. 

Natuurlijk kun je knelpunten in een project nooit helemaal voorkomen. Online projectadministratie zorgt er in ieder geval voor dat je direct kunt ingrijpen. Hierdoor is de kans groter dat je projecten op tijd en binnen budget aflevert.      

Hogere klanttevredenheid

Het op tijd en binnen budget afleveren van een project is niet alleen fijn voor jou en je team, maar ook voor de klant. Deze ontvangt bovendien door online projectadministratie altijd een foutloze en overzichtelijke factuur. Ook de communicatie met je klanten verloopt soepeler. Dankzij een goed beeld van de projectvoortgang, kun je namelijk altijd de klant helder informeren.    

Altijd en overal toegang tot je projecten

Werkt jouw bedrijf hybride? Bij steeds meer organisaties krijgen medewerkers de vrijheid om hun werkplek flexibel te kiezen. Het is dan noodzakelijk dat iedereen overal en op elk moment de projectinformatie kan inzien. Met online projectadministratie heb je via je telefoon, laptop of pc altijd toegang tot alle gegevens. Of je nu thuis zit, in een koffietentje of bij de klant op locatie.       

Vorige

Tips hoe je de juiste verlichting voor je huis kiest

Volgende

Online zichtbaarheid vergroten: tips en trucks

Latest from Blog