Beste Apple watch (beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Apple watch – onze nummer 1 van 2023

Op dit moment is de beste Apple watch de: Apple watch Ultra 4G. Met deze smart watch kan je tot wel 36 uur doen. Daarnaast is hij ontworpen voor echte avonturiers met een titanium behuizing waardoor hij niet snel stuk zal gaan. Ook kan hij tot 100 meter onder water zonder dat hij stuk zal gaan. Met een extra eSim abonnement kan je zelfs los van je iPhone bellen, appen en het internet gebruiken. 

Introductie 

We willen ons leven zo veel mogelijk zelf kunnen beheersen. Je wil bijvoorbeeld weten wat je vandaag gelopen hebt, maar ook wie je berichtjes stuurt. Soms willen we even snel het nieuws bekijken of zien hoelaat het is. Een horloge is een item dat we standaard om hebben, maar een aantal jaar geleden kwam daar dan de eerste Apple watch op de markt. Dit is een horloge dat je kan verbinden met je iPhone. Krijg je een berichtje binnen, dan zie je die gelijk op je pols binnenkomen. 

Inmiddels zijn we alweer terecht bij de Apple watch series 8 en hebben we enorm veel verschillende Apple watches op de markt gezien. Wil jij nu liever niet zo veel gestoord worden door je Apple watch? Dan kan je alle meldingen gewoon uitzetten en hem gebruiken zoals een normaal horloge. In dit artikel lees je precies waarom jij welke Apple watch zou moeten halen of waarom die past bij jouw leefstijl. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Apple watch

Verschillende modellen 

Wij hebben dit artikel onder andere geschreven omdat er veel verschillende Apple watches zijn op dit moment. Dus wanneer je een Apple watch gaat kopen is het goed om te bedenken waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Zo heb je de Apple watch series. Dit zijn de Apple watches die ieder jaar uitkomen en op dit moment kan je kiezen voor de Apple watches series 8. Maar je hebt ook de SE, dit is een goedkoper model. De Apple watch Ultra is de meest geavanceerde smart watch van Apple op dit moment. 

Batterijduur

Het is ontzettend handig om altijd op ieder moment te kunnen zien hoeveel stappen je loopt. Maar ook of je berichtjes hebt ontvangen. Nu wil je hem dus het liefst zo min mogelijk afdoen. Kijk dus goed hoe de batterijduur is van jouw Apple watch. De Apple watch Ultra gaat tot wel 36 uur mee. 

Prijzen 

Iedere Apple watch heeft weer een andere prijs. Zo heb je de SE, dit is een goedkoper model, maar heeft ook minder functies dan de Apple watch Series 8. Deze is dan ook weer bijna een keer zo duur. Wil je nog een keer de prijs van een Apple watch series 8 betalen? Dan ga je voor de Apple watch Ultra. 

Uiterlijk 

Waar je vroeger bij een Apple watch keuze had uit één of twee bandjes, is dit inmiddels compleet veranderd. Zo kan je kiezen uit allerlei verschillende kleuren en verschillende modellen. Op deze manier kies je altijd een Apple watch die aansluit bij jouw lifestyle en kledingstijl. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral als je voor je baan er goed bij moet lopen. 

Past hij bij je iPhone?

Kijk altijd goed voordat je een Apple watch aanschaft of hij nog wel compatibel is met je huidige iPhone. Want bepaalde Apple watches kunnen niet meer gekoppeld worden met de nieuwste iPhones. 

5 Beste Producten

 

Apple Watch Ultra 4G

De Apple watch Ultra 4G is de beste Apple watch op dit moment op de markt. Dit heeft onder andere te maken met de mogelijkheid om een e-sim erop te zetten. Hiermee kan je dus op internet ongeacht of jij wifi of je eigen telefoon in de buurt hebt. Daarnaast is hij gemaakt voor de excessieve sporters en avonturiers. Zo kan je er 100 meter mee onder water, heeft hij dieptemeters, watertemperatuursensoren en kan hij tot wel 36 uur lang mee gaan. Ook de behuizing is beter over nagedacht dan bij de ‘’normale’’ Apple watch. Zo heeft hij een titanium behuizing. Hierdoor kan hij tegenvallen van grote hoogtes. 

De titanium maakt hem niet alleen sterk, maar ook extra licht van gewicht. Ieder onderdeel van deze Apple watch is over nagedacht en uitgewerkt. De glasplaat is gemaakt van saffierglas waardoor hij zware klappen zonder problemen op kan vangen. Ook bediening met handschoenen is mogelijk, dit komt door de grotere digital crown aan de zijkant van de Apple watch Ultra. Hij is voorzien van een always-on retina-display. Met een helderheid van zo’n 2000 nits is hij twee keer helderder dan andere Apple watches van dit moment. 

Zit je net in je laatste rondje hardlopen, of maak je een lange hike van meerdere uren. En stopt plotseling je smart watch ermee. Dat is niet het geval wanneer je kiest voor een Apple watch Ultra. Deze heeft de langste batterijduur van ze allemaal met maar liefst 36 batterijuren bij normaal gebruik. 

Ook kan je nat als bij andere Apple watches ervoor kiezen om verschillende bandjes aan te schaffen. De meeste kiezen ervoor om een elastisch bandje te halen. Deze kan je makkelijk over bijvoorbeeld een zwempak heentrekken en makkelijk af- en omdoen. De Apple watch Ultra is alleen gemaakt voor iPhone vanaf de iPhone 8. De oudere iPhones gaan helaas niet meer mee. Ook heb je dus een e-Sim nodig wanneer je internet wil kunnen gebruiken zonder dat je telefoon in de buurt is. 

Apple Watch Serie 8 

Ieder jaar komt er weer een nieuwe generatie iPhone uit. Sinds 8 jaar komt er dan ook een Apple watch op de markt. Dit jaar is de Apple watch Serie 8 de nieuwste Apple watch. Deze heeft veel nieuwe features ten opzichte van de series 7. Hij heeft een temperatuursensor. Zo kan hij niet alleen de luchttemperatuur meten, maar ook die van het water. Daarnaast heeft hij een Crash Detection tijdens het autorijden. Hiermee schakelt hij automatisch de hulpdiensten in wanneer jij schade hebt gereden aan je auto. Wil je liever minder batterij gebruiken, dan kan je kiezen voor een Low Power Mode. Zo kan je de batterij tot wel 36 uur sparen. 

Bij de Apple watch series 8 wordt een groot aantal gezondheidsmetingen door de dag heen gedaan. Zo kan hij de hele dag je hartslag meten. Aan het einde van de dag kan je dus goed bepaalde pieken zien en bijhouden hoe de staat van je hart is op dat moment. Dit is erg handig voor wanneer jij hartproblematieken hebt. 

Ze hebben nu het always-on scherm ook geïntroduceerd bij de nieuwste Apple wtch. Zo kan je altijd zien hoe laat het is en of je al meldingen hebt. Dit always on zorgt ervoor dat je Apple watch meer oogt al een normaal horloge. Je kan verschillende opties kiezen om te laten zien op je scherm. Van alle apps tot bijvoorbeeld een wijzerplaat. Jij beslist dus wat je ziet. 

Bij deze laatste Apple watch hebben ze gekozen voor verschillende behuizingen en verschillende modellen. Zo kan je kiezen tussen een grote varriatie aan kleuren. Maar ook kan je alle bandjes aanpassen wanneer je maar wil. Je hebt zelfs de keuze uit twee verschillende groottes. De meeste vrouwen kiezen voor de iets kleinere terwijl de mannen het liefst voor groot gaan.

Apple Watch Nike SE 2021

In 2021 introduceerde Apple zijn eerste samenwerking. Eigenlijk werken ze bij Apple praktisch nooit samen met andere partijen en merken. Dit is omdat ze zo authentiek mogelijk willen zijn en helemaal op zichzelf kunnen bouwen. Waar Samsung regelmatig limeted editions op de markt brengt willen ze daar bij Apple nog niet aan geloven. Tot in 2021 ze ineens gingen samenwerken met niemand minder dan Nike. 

De Apple watch Nike SE was geboren in twee verschillende kleuren en groottes. Deze Apple watch is volledig ontworpen voor de sporter. Het liefst een fanatieke sporter die graag gaat hardlopen in Nederland of zelfs in de bergen. Zo houdt deze met verschillende sensoren bij hoe je beweegt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je loophouding gaan aanpassen wanneer deze beter kan worden. 

Het mooie van deze samenwerking is ook dat je met de Nike versie gemakkelijk al je track-records kan bijhouden in de Nike Run Club. Deze app is speciaal gemaakt voor hardlopers en je deelt je gegevens met andere fanatiekelingen. Daarnaast heeft je Nike bandje ventilatiegaten zodat je tijdens het sporten minder snel zal opwarmen. 

Deze Apple Watch SE wil je motiveren om meer te gaan sporten. Dit doet die onder andere door workouts te laten zien op je Apple watch. Denk aan een paar keer opdrukken etc. Je kan zelf een workout aanmaken bin de Nike Run Club die je vervolgens buiten, thuis of in de sportschool kan uitvoeren. Ook zit er een goede valdetectie op. Ben jij iets ouder en wil je iemand automatisch inlichten wanneer je valt? Dan is dit een ideale Apple watch. 

Goed om te weten is dat de Apple watch Nike SE alleen samenwerkt met iPhones ouder dan 6s. Je hebt ook minimaal iOS 15 nodig of hoger. Dit is iets om goed op te letten voordat je een nieuwe iPhone aanschaft.

Apple Watch SE 2022

Eén van de redenen dat ook de Apple Watch SE 2022 in deze lijst staat is zijn prijs. Want waar je bijna 1000 euro kan betalen voor een nieuwe Apple watch, dachten ze: dat kan ook goedkoper. Zo was de SE geboren. Maar niet alleen bij de Apple watch, want er is ook een iPhone SE uitgebracht. Deze is veel verkocht doordat hij een stuk goedkoper was dan een normale iPhone. Nu kan bijna iedereen dus een Apple watch om zijn pols dragen door de komst van deze generatie. 

Maar wat heeft hij nu minder is misschien je vraag? Hij kost de helft minder dan een Apple watch series. Dus zal hij wel veel minder in kwaliteit zijn hoor ik je denken?! Maar niets is minder waar. Zo kan je net zo goed verschillende apps bedienen op je Apple watch. Heeft hij een hartslagmeter en kan je hem verbinden met je iPhone. Ook kan je bijvoorbeeld via je Apple watch luisteren naar muziek, podcasts of audioboeken. Wel moet je weten dat je deze gedownload moet hebben om ze te luisteren. Of je moet je telefoon of wifi in de buurt hebben. 

Daarnaast kan je inzicht krijgen in je slaap met de slaapdetectie. Die kan bijhouden hoe goed je slaapt en of je niet wat meer slaap nodig zal hebben de komende tijd. Wat heeft hij dan niet dat een Apple watch series wel heeft? Dat is toch vooral geheugen. Zo kan je veel meer apps opslaan op de andere Apple watch. Maar gebruik jij je Apple watch alleen voor een meldingen het bijhouden van je hardlooprondjes? Dan is deze Apple Watch SE een ideale klant om aan te schaffen. Zo is hij verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en modellen net als bij de andere Apple watches die te koop zijn op dit moment. 

Apple Watch Series 7 

De nummer 5 in onze lijst is de Apple Watch Series 7. Deze Apple watch is een oudere generatie en daarom is hij ook iets goedkoper dan de Series 8. Maar wat heeft hij nu wat een Series 6 op dit moment niet heeft? 

Je hebt nu de keuze om te kiezen uit twee verschillende formaten. 41 mm en 45 mm. Daarnaast is het scherm steviger geworden door een ander soort rand te gebruiken. Dit terwijl de randen ook dunner zijn geworden dan bij de Series 6Deze Apple watch heeft een mooie startprijs en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kan je hem tot wel 33% sneller opladen dan de Apple watch series 6. 

Ook is er de mogelijkheid om zuurstof te meten met de nieuwe Apple watch. Hij heeft zelfs de mogelijkheid om een ECG hartfilmpje te maken. Dit was voorheen bij de Apple watch ook mogelijk, maar dit is nog verder verbeterd. De Apple watch series 7 heeft een always-on retina-display. Deze is nu buiten tot wel 2,5 keer zo helder als voorheen. Dat is een grote vooruitgang. 

Ben jij een echte sporter? Ook dan is er aan je gedacht. Zo kan je kiezen tussen verschillende work-outs. Van Yoga tot aan zwemmen, dansen en fietsen. Er is allemaal over nagedacht bij de Apple watch series 7. 

Wij zouden deze aanraden als je een goede Apple watch wil die niet te veel geld kost. Maar als jij de beste wil van dit moment dan raden wij toch de series 8 of zelfs de Ultra aan. Zo heb je bij deze bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om diepzee te duiken. Daarnaast is ook de behuizing minder en heeft hij geen crasch detection en temperatuur meter. Dit hadden alleen de modellen die later op de markt zijn gekomen. 

Conclusie 

Onze conclusie is dat je goed moet kijken naar hoe jij je leven op dit moment invult. Sport je veel en wil je het liefst alles bijhouden? Dan zou je moeten nadenken over het aanschaffen van een Apple watch Ultra. Hier zit alles op en aan dat je nodig hebt om je volledige leven te kunnen tracken. 

Ben jij iemand die iets minder op de cijfertjes zit? Dan kan je ook wel uit de voeten met een goedkoper model zoals de Apple watch serie 8 of zelfs een Apple watch SE. Tuurlijk zit er een verschil tussen de Apple watches. Maar als we eerlijk zijn zal het voor de meeste mensen toch geen groot verschil maken. 

Veelgestelde vragen 

Wat is er zo bijzonder aan een Apple Watch? 

Ben jij in bezit van een iPhone, dan kan een Apple watch als verrijking voelen van je leven. Zo kan je met een Apple watch compleet linken met jouw iPhone. Van je hartslag tot het bedienen van apps en nog veel meer. Dit kan vaak niet met andere smart watches van andere merken. 

Welke verschillende modellen Apple Watches zijn er?

Inmiddels heeft Apple al een aantal jaar verschillende generaties met Smart watches op de markt. Zo hebben ze vanaf Serie 1 t/m de huidige Serie 8. Maar ook hebben ze de Ultra modellen uitgebracht en ook een SE. Deze laatste is een betaalbare versie voor iedereen. 

Zit er GPS op mijn Apple watch? 

Nee, alleen de Apple watch Ultra 4G heeft een GPS-verbinding of is een GPS-verbinding mee mogelijk. Dit heeft te maken met een ander systeem dat gedraaid moet worden. De Ultra is ook iets groter dan een gewone Apple Watch Serie 8. Maar hij heeft dus wel meer voordelen omdat je hem los van je telefoon ook kan gebruiken om te navigeren of om zelfs mee te bellen. Je telefoon kan nu gewoon thuis liggen. 

Kunnen er apps op een Apple watch?

Ja, er kunnen net als op een iPhone ook apps worden geïnstalleerd op je Apple watch. Deze zijn vaak speciaal gemaakt voor op jouw Apple watch. Hierdoor moeten het kleine bestanden zijn. Van kleine spelletjes tot fitness apps. Je hebt allerlei mogelijkheden op je Apple watch. 

Hoelang gaat de batterij van mijn Apple watch mee? 

De Apple watch heeft een goede batterijduur. Zo gaat dit tot zo’n dag mee bij normaal gebruik. Dit betekent zo’n 24 uur. Maar wanneer je hem intensiever gebruikt, bijvoorbeeld bij veel sporten. Dan moet je hem om de 12 uur zeker opladen. Het opladen kan al binnen één uur tijd. 

Kan ik met mijn Apple watch onder water?

Ja, inmiddels kan je met je Apple watch onder water. Je kan er tegenwoordig zelfs tot op 6 meter mee gaan snorkelen of duiken. 

Vorige

Wie woont er op dit adres: zo kun je er achter komen

Volgende

6 tips voor betere ergonomie in het thuiskantoor

Latest from Blog