Duurzaam smartphone gebruik? Deze tips wil je weten! 

Duurzaamheid, en daarbij het verkleinen van je footprint wordt steeds belangrijker. Waar het vroeger nog een bijzaak was, is dat vandaag de dag wel anders. Op steeds meer terreinen is het één van de belangrijkste zaken geworden. Iets wat ook goed te begrijpen is, want veel van ons gedrag heeft direct of indirect invloed op duurzaamheid en klimaat. Ook bij het gebruik van techmiddelen en -producten is dit van belang. Daarom is het goed om te kijken hoe je ook op dat gebied je steentje bij kunt dragen wat betreft milieu, duurzaamheid en klimaat. Welke tips je daarvoor wilt weten? Lees snel verder. 

Fair play met de Fairphone

Voordat we tips en adviezen gaan geven over de verschillende manieren waarop je je smartphone gebruik kunt aanpassen naar een duurzame variant, trappen we af met het merk smartphone wat duurzaamheid als basis heeft. Dat is namelijk het merk Fairphone. Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar dit merk ademt duurzaamheid. Toch hebben ze ook niet stil gezeten, en hebben ze inmiddels al heel wat versies op de markt gebracht van telefoons die het enorm goed doen op de schaal van duurzaamheid. Ook wanneer wij deze Fairphone 5 review lezen zien we dat ze ook qua technologie zich ontzettend snel ontwikkelen. Wat de Fairphone zo bijzonder maakt is dat het kwaliteit combineert met een duurzaam productieproces. Daarnaast kun je deze telefoon zelf maken doordat het systeem zo is gebouwd dat je het zelf kunt vervangen. Hiermee is de Fairphone een exemplaar wat ontzettend lang meegaat. En de kwaliteit? Daarvoor verwijzen wij je weer even terug naar de review, daarin lees je namelijk dat die ontzettend goed is. 

Doe duurzaam met een refurbished smartphone 

Ook een markt die steeds populairder wordt op het gebied van smartphones is, die van de refurbished smartphones. Nu telefoons steeds beter worden qua kwaliteit merk je dat ook de levensduur snel toeneemt. Toch willen de echte liefhebbers een nieuwe telefoon, en daarmee is de tweedehands markt groter aan het worden. Wanneer jij dus een nieuwe telefoon nodig hebt, is investeren in een refurbished variant ook helemaal niet gek. De kwaliteit is ontzettend goed en de kosten veel lager. Combineer dit met een sim only abonnement en je zult merken dat de maandelijkse kosten al snel dalen zonder dat je daar in de uitvoering ook maar iets van gaat merken. En doordat jij een ‘tweedehands’ telefoon gebruikt ben je ook nog eens heel duurzaam bezig voor de omgeving.  

Kortom, ook in je smartphonegebruik kun je tegenwoordig hele duurzame keuzes maken. Investeer bijvoorbeeld in een Fairphone en gebruik je telefoon met een nog beter gevoel. Wellicht lijkt het alsof het niet heel veel uitmaakt, maar alle beetjes helpen. Daarnaast is het ook iets waar je als werkgever over na kunt denken. Wanneer je iedereen binnen je bedrijf stimuleert voor een duurzame telefoon te kiezen of deze langer te gebruiken, zul je zien dat het uiteindelijk best veel kan opleveren. Succes met je keuze voor een nieuwe telefoon! 

Vorige

De handigste tech tools voor bedrijven

Volgende

Geld besparen? Ga voor een refurbished laptop!

Latest from Blog