Elektrische kachel Action, Lidl, Aldi & andere Budget Keuzes

Hoewel we richting de lente en daarna zomer gaan, hoeft dat niet te betekenen dat je elektrische kachel overbodig is. Een elektrische kachel kan ook in die tijden nog goed gebruikt worden.

April doet wat ‘ie wil. Met andere woorden: welk weer het in april is, dat is moeilijk in te schatten. Kijk er daarom niet raar van op dat je na een dag zonneschijn een vrieskoude nacht hebt. Ben jij even blij dat je die elektrische kachel nog niet naar zolder hebt gebracht. Want waar het huis overdag ietwat is opgewarmd koelt het in de nacht weer ontzettend snel af. In deze blog geven we informatie over de elektrische kachel van de Action, Lidl en Aldi. Daarnaast geven we nog een aantal andere budget keuzes. Lees daarom gauw verder.

Elektrische kachel Action

Prijs: €49,95

Voor een schappelijke prijs van vijf tientjes warm jij binnen geringe tijd een kamer op. Daar is de kachel dan ook voor bedoeld: de kamerverwarming. De LSC Smart Connect convectorkachel, zoals deze voluit wordt genoemd, heeft maar liefst twee verwarmingsstanden. Mocht je niet overtuigd zijn, dan vertellen we je graag over de antivriesmodus die de kachel eveneens bezit.

Je komt overigens nooit meer thuis in een koud huis, gezien de kachel met een app via je je telefoon is aan te sturen. Wanneer je weet dat je over een kwartier thuiskomt, kan jij alvast de kachel aanzetten. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je terugkomt in een oven, omdat de kachel over electronic room temperature control beschikt. Je weet daarmee dat de ruimte niet warmer is dan de temperatuur die jij hebt ingesteld.

Andere, interessante features aan deze kachel zijn:

 • Verwarmingsstanden op 1250 en 2000 Watt
 • Via een app aan te sturen
 • Bij aankomst van het product hoef je slechts de pootjes te monteren
 • Led-display
 • Geschikt voor een ruimte van 20 tot 25m2

Klik hier om de elektrische kachel te bekijken

Elektrische kachel Lidl

Niet alleen bij de Action, maar ook bij de (site van de) Lidl kan je terecht voor een elektrische kachel. Sterker nog, bij de Lidl worden zelfs meer dan 1 elektrische kachels verkocht. We gaan in deze blog in op de kachel die het best beoordeeld is en relatief budget proof is. We zorgen er eveneens voor dat de kachel enigzins gelijkwaardig is aan die van de Action en Aldi.

Prijs: €39,99 (momenteel in de aanbieding voor €29,99)

De elektrische kachel van de Lidl, de SILVERCREST Elektrische convectorkachel, heeft niet twee, maar wel drie standen van verwarmen. Gezien de temperaturen nog weleens fluctueren is dit natuurlijk ideaal. Op een dag waarop het vriest zet je de kachel aan op de hoogste stand, maar is het boven de vijf graden buiten, dan zal de laagste stand ook aan je wensen voldoen.

Hebben we het over de electornic room temperature control, dan zal deze kachel je wellicht ietwat teleurstellen. Wanneer de temperatuur in de ruimte is bereikt, schakelt deze uit. Wel goed voor je energierekening natuurlijk, maar een slecht geïsoleerde ruimte zal snel afkoelen. In de advertentie wordt overigens ook aangegeven dat je de kachel eigenlijk alleen in een goed geïsoleerde ruimte kan gebruiken. Verder kunnen de pootjes, die onder het verwarmingsstel zitten, naar wens worden gebruikt.

Andere, interessante features aan deze kachel zijn:

 • Verwarmingsstanden op 750, 1250 en 2000 Watt
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Traploze thermostaatregeling d.m.v. een draaiknop
 • Geruisloze verwarming (convectie)
 • Geschikt voor een ruimte tot 20m2

Klik hier om de elektrische kachel te bekijken

Elektrische kachel Aldi

Voorafgaand aan het ‘seizoen’ van de elektrische kachels (meestal voor het begin van de winter), kan de Aldi nog weleens stunten met aanbiedingen voor elektrische kachels. Dit is in het verleden nog weleens voorgekomen. Momenteel is er helaas geen aanbieding bij de Aldi.

De kachel die ze verkochten was een ventilatorkachel, koste ongeveer vier tientjes en had een vermogen van maar liefst 3000 Watt. Mocht je iets gelijkwaardigs willen vinden, dan zit je met deze zoektermen wel goed.

Andere Budget Keuzes

De Action, Lidl en Aldi zijn natuurlijk niet de enige plekken waar je een elektrische kachel kan aanschaffen. We geven je daarom nog een paar opties en keuzes, zodat jij de elektrische kachel vindt die het beste aan jouw eisen voldoet. We benoemen alleen convectorkachels, gezien we die bij zowel de Lidl als Action ook hebben behandeld.

Elektrische kachel Hornbach

Prijs: €33,95

Op het eerste gezicht lijkt deze elektrische kachel exact op degene die we van de Lidl hebben besproken. Na een kort onderzoek kunnen we toch het tegendeel bevestigen. Er zit namelijk een aantal verschillen in de twee kachels.

De elektrische kachel van de Hornbach, ook wel de Convectorkachel Turbo 2000 Watt wit, zou bijvoorbeeld ruimtes tot wel 50m2 kunnen verwarming. In tegenstelling tot de ‘schamele’ 20m2 van de Lidl, is dit nogal een verschil. Mocht je het idee krijgen om je verwarming onder de overkapping neer te zetten, dan zit je bij deze kachel niet goed. In de gebruikershandleiding wordt namelijk ten strengste aanbevolen de kachel alleen in huishoudelijke ruimtes te gebruiken.

Bovendien zal je bij kleine kinderen goed moeten opletten. Bij verwarming wordt de kachel namelijk ontzettend heet. Met een kleed over de kachel heen ben je niet klaar, gezien dat ook niet mag vanwege eventueel verbrandingsgevaar. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat je prima kwaliteit krijgt voor je geld. Bedenk op welke momenten je de kachel wil gebruiken en met wie je in de ruimte samen bent.

Andere, interessante features aan deze kachel zijn:

 • Verwarmingsstanden op 750, 1250 en 2000 Watt
 • Verwarmingsbereik: 5 tot 40 graden Celsius
 • Geschikt voor een ruimte tot 50m2

Klik hier om de elektrische kachel te bekijken

Elektrische kachel Tristar

Prijs: €67,35

In ons onderzoek komen we opvallend vaak en veel dezelfde kachels tegen, zoals bij de Lidl en die van de Hornbach bleek. Alsof er één fabriek is voor alle merken die graag budget kachels willen verkopen. We hebben er daarom voor gekozen om elektrische kachels erbij te halen die wellicht wat duurder zijn, maar in ieder geval wel anders. Dat geeft een bredere keuze.

We zullen nu ingaan op de Tristar KA-5819 elektrische kachel. Deze kachel is op afstand ‘bestuurbaar’ met een afstandsbediening. Wanneer je op de bank onder je dekentje zit en het nog steeds koud aanvoelt, dan hoef je in ieder geval niet op te staan om de kachel aan te sturen. Als de afstandsbediening óók onvindbaar is, is dat nog steeds geen reden tot paniek. Met je smartphone is de kachel namelijk ook te bedienen.

Een ander voordeel aan deze kachel is het display, waarop je van een afstand kan zien hoe warm de ruimte nu daadwerkelijk is. Het geeft je de mogelijkheid te zien of de gewenste temperatuur al is behaald.

Andere, interessante features aan deze kachel zijn:

 • Verwarmingsstanden op 750, 1250 en 2000 Watt
 • Turbo functie en anti vriesmodus
 • Oververhittingsbeveiliging
 • 24H timmerfunctie
 • Geschikt voor een ruimte tot 28m2

Klik hier om de elektrische kachel te bekijken

Elektrische kachel Euro Safe-T-Convect 2400

Prijs: €89,-

In het geval van een iets grotere portemonnee ben je met deze elektrische kachel zeker tevreden. Deze kachel komt redelijk in het straatje van degene die we hierboven hebben besproken. De Euro Safe-T-Convect wordt namelijk geleverd met een afstandsbediening en heeft ook een LED-display. Je kan op drie standen verwarmen én het heeft een turbofunctie.

Maar waarom we deze in het lijstje hebben gezet heeft de volgende reden: de oververhittingsbeveiliging is nóg uitgebreider. Als de kachel namelijk omvalt, zal deze direct uitschakelen. Je voorkomt hiermee gevaar voor brand én beschermt je vloer tegen warmte-/ brandplekken. Daarnaast heeft de kachel een eco-stand. Je wordt verwarmd en je bespaart energie: wat wil je nog meer.

Andere, interessante features aan deze kachel zijn:

 • Maximaal vermogen van 2400 Watt
 • Drie jaar garantie
 • Turbo verwarmingsmodus
 • Thermostaat functie
 • Geschikt voor een ruimte tot 30m2

Klik hier om de elektrische kachel te bekijken

Koopgids elektrische kachel

Bedenk voor de aanschaf van een elektrische kachel na over een aantal zaken. We hebben een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet. Hiermee maak jij de beste keuze, die voldoet aan jouw behoeften.

 1. Type kachel: Er zijn verschillende soorten elektrische kachels beschikbaar, zoals convectorkachels, straalkachels en ventilatorkachels. Convectorkachels verwarmen de lucht rondom de kachel, straalkachels stralen directe warmte uit en ventilatorkachels blazen warme lucht de kamer in. We hebben in deze blog gefocust op convectorkachels.
 2. Vermogen: Het vermogen van de elektrische kachel bepaalt hoeveel warmte de kachel kan produceren. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de kachel kan genereren en hoe groter het bereik van de verwarming.
 3. Veiligheid: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kopen van een elektrische kachel. Let op kenmerken zoals oververhittingsbeveiliging, kantelbeveiliging en een koelblijvende behuizing. Dat laatste wil je om ervoor te zorgen dat de kachel veilig is, vooral als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.
 4. Energie-efficiëntie: Let op het energieverbruik van de elektrische kachel en kies een model dat energiezuinig is om je energierekening laag te houden. Kachels met een energie-efficiëntiekeurmerk, zoals het energielabel, zijn vaak zuiniger in het gebruik.

Met deze tips en de bovenstaande modellen, kan jij binnen no-time je ruimte verwarmen.

Vorige

Hoe je je kabeltjes kan opbergen

Volgende

Whiteboard Action & meer

Latest from Blog