Whiteboard Action & meer

Grote kans dat jij ooit eens een whiteboard bent tegengekomen. Was het niet op school, dan was het wel op je werk of op een andere willekeurige plek. Ze lijken overal op te duiken en dat is niets minder dan begrijpelijk, want het is natuurlijk een ontzettend handig ding.

In sommige opzichten is een whiteboard de opvolger van het oude vertrouwde krijtbord. Voordelen van een whiteboard? Je hebt geen witte vingers na het schrijven met krijt en kleuren zijn beter zichtbaar. Toch is niet alles helemaal geweldig aan het whiteboard, gezien het erg moeilijk is om op te schrijven en je nog steeds tegen het probleem aanloopt dat het makkelijk uitveegt. En toch blijven mensen een fantastisch grote fan van whiteboards. Gezien ze niet meer blijken te verdwijnen, geven we je in deze blog verschillende informatie over whiteboards. Van plekken waar je deze kan aanschaffen tot de manier waarop je het schoon krijgt.

Whiteboard Action

Prijs: €5,95
Afmetingen: 45 x 60 cm

Omdat de whiteboards zo populair zijn, zijn ze in vele winkels te koop, waaronder de Action. De Action verkoopt er dan wel maar eentje, maar het is wel gelijk een fijne. Voor het lage bedrag krijg je namelijk een magnetisch whiteboard. Je zou deze daarom perfect in je keuken kunnen ophangen, waar alles van het hele gezin aan kan hangen en op worden geschreven. Mocht je bijvoorbeeld je zoon willen vragen boodschappen te doen, dan kan je het daarop neerzetten. Grote kans dat jij ’s avonds gewoon een lekkere maaltijd kan maken.

Omdat het hele whiteboard wit is, kan je het hele bord naar wens indelen. Mocht je meer vakken willen creëeren, bijvoorbeeld een vak per persoon of per dag, dan kan je hiervoor zoiets als tape gebruiken. Je hebt een ‘op maat gemaakt’ bord.

Klik hier om het whiteboard te bekijken

Whiteboard Quantore

Prijs: €50,31
Afmetingen: 90 x 120 cm

Als er een merk ons bekend in de oren klinkt, dan is dat wel Quantore. Het bedrijf in kantoorartikelen is er eentje die al zich lang op de merk bevindt. Ook zij bieden een whiteboard aan, of eigenlijk wel meer dan één.

Misschien is deze dan wel wat duurder dan andere, maar je wordt wel gegarandeerd van iets van kwaliteit. Je kan het bord met een droge doek schoonmaken, wat bijvoorbeeld ideaal is voor in de klas. Je kan als leerkracht snel schakelen en verder gaan met een uitleg, zonder te hoeven ‘wachten’ op een bord. Het is makkelijk om leerlingen op een efficiënte manier te kunnen helpen.

Klik hier om het whiteboard te bekijken

Whiteboard Nobo

Gedurende het onderzoek was Nobo een merk dat veelal naar bovenkwam. Ze claimen zelfs zelf marktleidend te zijn op onder andere de verkoop en het schoonmaken van whiteboards en andere kantoorartikelen. Gezien het zeker iets is dat men aanspreekt, besloten wij eveneens een whiteboard van dit merk te behandelen.

Prijs: €90,-
Afmetingen: 90 x 120 cm

Hoewel het whiteboard wellicht ietwat prijzig doet overkomen, zou het dus wel van enige kwaliteit moeten zijn. Wanneer je je board premium plus noemt, zou het ook ‘premium plus’ moeten zijn. In ieder geval kunnen we vertellen dat het bord een fantastische uitwisbaarheid heeft. Dat is natuurlijk erg handig als het bord overmatig wordt gebruikt. Mocht je bijvoorbeeld veel brainstormsessies faciliteren, dan loop je niet tegen het probleem aan dat je onderstaande tekst niet goed wegkrijgt. Het Premium Plus Magnetisch Whiteboard Staal van Nobo is overigens in veel meer formaten beschikbaar.

Klik hier om het whiteboard te bekijken

Whiteboard Hema

Prijs: €8,-
Afmetingen: 30 x 30 cm

Wellicht ben je helemaal niet opzoek naar een groot whiteboard en heb je minder eisen qua kwaliteit van het bord, gezien je het niet dagelijks gebruikt. In dat geval voldoet bijvoorbeeld het whiteboard van de Action aan je eisen, maar een winkel als de Hema biedt ook dergelijke borden aan.

Het leuke aan de Hema is dat zij ook al voorbedrukte whiteboards verkopen, met bijvoorbeeld een maandplanner of een indeling met de dagen van de week. Wij kiezen er eentje te bespreken die helemaal blanco is, zodat je er zelf mee kan doen wat je wil. Want, het ‘leuke’ aan dit bord is, is dat deze vierkant is. Waar de meeste borden rechthoekig zijn, is deze dat dus niet. Hoewel de reviews wat wisselend zijn, zijn ze overwegend positief. Voor het bedrag dat je neerlegt, krijg je wat je ervan zou kunnen verwachten.

Klik hier om het whiteboard te bekijken

Verschillende soorten whiteboards

De whiteboards die wij hebben beschreven, zijn eigenlijk allemaal borden van staal. Dit is de meest gebruikelijke en daarmee ook meest verkochte soort whiteboard. Echter betekent dat niet dat het de enige soort is die wordt verkocht. Twee andere, bekende soorten whiteboards zijn:

  • Glassboard

Of het echt een onder de whiteboards valt, is ons om het even. In ieder geval is een glassboard echt iets van de laatste tijd. Ze zijn gemaakt van, hoe kan het ook anders, gehard glas en hebben een elegante uitstraling. Met name in bijvoorbeeld een kantoor of een vergaderruimte, is dit een goede toevoeging aan niet alleen het interieur, maar ook de werkbaarheid van de ruimte.

Tekst is goed uitwisbaar, mits je de juiste stiften gebruikt. Het is overigens sowieso handig om stiften speciaal voor glassboards aan te schaffen, omdat dit makkelijker schrijft. Mocht je bang zijn voor scherven? Geen paniek. Een glassboard valt als het goed is, in ontelbaar veel en kleine stukjes uit elkaar. Het gevolg ervan is dat je je eigenlijk niet kan snijden.

  • Emaille whiteboards

Een emaille whiteboard is niets anders dan een stalen whiteboard met een speciale laag. Het laagje emaille is duurzaam en krasbestendige. Ze zijn van hoge kwaliteit en hebben een glad oppervlakte dat gemakkelijk schoon te makken is. Mocht je een bord intensief gebruiken, dan zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Omdat het toch wel handig is dat een bord bijvoorbeeld magnetisch is, is gekozen voor een stalen ondergrond. Je zou een bord kunnen ophangen in een klaslokaal en er de volgende twintig jaar niet meer naar om hoeven kijken (qua krassen, vlekken en verkleuring dan).

Hoe maak je een whiteboard schoon?

We zullen verschillende tips geven over de schoonmaak van een whiteboard, maar ook hoe je vlekken kan voorkomen. Iedereen weet immers dat voorkomen beter is dan genezen.

Schoonmaken

We beginnen met de manier waarop je een whiteboard grondig schoonmaakt. In principe zijn de meeste whiteboards erop gemaakt dat je de tekst weghaalt met een droge doek. In de meeste gevallen wordt deze meegeleverd en anders kan je bijvoorbeeld een microvezeldoek of zelfs een vaatdoekje gebruiken. Mocht je te maken met wat meer hardnekkige vlekken, volg dan de volgende stappen:

  1. Schaf een whiteboard reinigingsspray aan. Hoewel er van alles wordt aangeraden op het internet, van nagellak remover tot allesreiniger, is een speciale reinigingsspray toch echt de beste oplossing. De bovenste laag wordt niet aangetast en het resultaat is verbluffend.
  2. Spray de reinigingsspray op het bord.
  3. Wrijf met een schone, droge doek over het bord heen. Als het goed is zullen alle vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Voorkomen

Natuurlijk is het handig als je geen vlekken op je bord krijgt. Het is belangrijk om je bord daarom goed te verzorgen. Volg deze tips en je zal nooit meer tegen problemen aanlopen.

  • Tip 1: gebruik de juiste stiften. Test uit welke, speciale whiteboardstiften op de juiste manier werken.
  • Tip 2: geen paniek als je een permanente stift hebt gebruikt. Ongeveer de nummer 1 ‘fout’ bij het gebruik van een whiteboard is het schrijven met een permanente stift. Maar, als je met een whiteboard stift op basis van alcohol er overheen schrijft, zal je zien dat je het weg kan halen. Niet in de weer gaan met van allerlei schoonmaakmiddelen, maar gewoon schrijven.
  • Tip 3: pak regelmatig een schone wisdoek of bordenwisser. Op een gegeven moment zijn de wissers vies en maak je alleen maar meer vlekken op het bord. Wees dus op tijd met het wisselen, zodat je bord schoon blijft.

Alternatief voor een whiteboard

Mocht je het gebruik van een whiteboard niet zien zitten, ga dan voor een alternatief. Afhankelijk van de situatie, raden we andere alternatieven aan.

Mocht je bijvoorbeeld een whiteboard voor thuis willen, dan zou je ook voor een prikbord kunnen kiezen. In plaats van magneten gebruik je punaises om van alles te bewaren. Berichtjes kan je achterlaten op een opgehangen notitieboekje. Je hoeft niks schoon te maken en houdt daarmee alles lekker overzichtelijk.

Op een kantoor is een flip-over een goed alternatief voor een whiteboard. Je werkt dan wel wat minder duurzaam, vanwege al het papier, maar bewaart wel alle notities. Mocht er iets misgaan bij het notuleren, dan weet je zeker dat het nog ergens te vinden is. En omdat een flip-over relatief licht in gewicht is, is het ook goed te verplaatsen. Je hebt geen last van schitteringen en kan van allerlei stiften gebruiken.

Conclusie

Whiteboards zijn handige en veelgebruikte hulpmiddelen voor het schrijven, tekenen en markeren van informatie in diverse omgevingen, zoals klaslokalen, kantoren, vergaderzalen en thuis. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en bieden veel voordelen. Gezien de grote populariteit zijn er veel verschillende whiteboards op de markt. Het regelmatig schoonmaken van een whiteboard is belangrijk om de levensduur ervan te verlengen en ervoor te zorgen dat het goed blijft functioneren.

Vorige

Elektrische kachel Action, Lidl, Aldi & andere Budget Keuzes

Volgende

Telefoonnummer zoeken op adres zonder een naam te weten

Latest from Blog