/

Telefoonnummer zoeken op adres zonder een naam te weten

Het voelt bijna alsof je in de vorige eeuw bent beland. Als menig mens onder de veertig opzoek gaat naar iemand, doe je dat op sociale media, in plaats van met een telefoonnummer.

Maar wat als je geen naam hebt? En wat als je degene per sé per telefoon moet bereiken? Er bestaan online verschillende tools waarmee je dit kan opzoeken. We zijn op onderzoek gegaan en hebben de tools voor je op een rijtje gezet. Lees gauw verder en pleeg het telefoontje naar het adres dat in je gedachten rondspookte.

#1 Online tools

Het internet zou het internet niet zijn als het geen oplossing zou bieden voor van alles. Zo is dat ook bij het probleem dat je geen naam, maar wel een adres weet en wil weten wat het telefoonnummer is. We hebben het over het online telefoonboek (telefoonboek.nl)

Je typt in dit geval letterlijk het adres in en krijgt wat je zoekt. Althans, als het in de database staat. Het kan namelijk zo zijn dat de site wel weet wat voor gebouw het is, zelfs wanneer het is gebouwd is en hoe groot het is, maar dat er geen telefoonnummer aan wordt gelinkt. En we hebben het gecheckt, als het om een winkel gaat waarvan het telefoonnummer in Google zelf bekend is, hoeft dat niet te betekenen dat het in die database staat. Dus, we geven je twee opties:

 1. Gaat het om het telefoonnummer van een adres waar een winkel gevestigd is? Zoek dan direct in Google. De kans is groot dat je het nummer zal vinden.
 2. Gaat het om een telefoonnummer van een aders waarvan je weet dat het om een woonhuis gaat? Kijk dan naar de tips die nog zullen komen.

#2 Telefoongids?

Het gebruik maken van de telefoongids? Dat kan helaas niet meer. Al vijf jaar geleden is de laatste versie van het grote, dikke boek uitgebracht. Dat maakt dat je alleen iets hebt aan bovenstaande tips. Zelfs wanneer je nog een telefoongids hebt liggen. Je kan denken: de kans is niet heel erg groot dat die persoon is verhuisd en dat is ook zo, maar daar gaat het niet om. In een telefoongids zoek je namelijk op achternaam en niet op adres. Nu wordt het toch weer wat ingewikkelder, niet waar?

#3 Kadaster

Maar hoe kom je dan aan een naam van iemand, als het verder onmogelijk blijkt om via het adres veel wijzer te worden? Het antwoord ligt misschien wat vergezocht. Via een online kadaster kan je de eigenaar van een perceel vinden. In veel gevallen betaal je hier helaas wel wat geld aan kwijt. De registers zijn zo gebouwd, dat je maar enkele informatie gratis kan inzien. Houd er bovendien rekening mee dat de eigenaar van een pand of heel perceel niet per definitie de bewoner is. Denk maar eens aan al die mensen die huren…

#4 Op bezoek

Mocht je helemaal desperate zijn, dan kan je deze tip nog als laatste troef gebruiken. Als de persoon in kwestie relatief dichtbij of op een bereikbare plek woont, kan je gewoon op bezoek. Het blijkt aan al die moeite dat je graag de persoon van het gebouw wil spreken, dus waarom niet face to face?

Als je het op bezoek gaan wat spannend vindt en op een manier toch een naam hebt gevonden, gebruik dan de sociale media. Je weet wel, datgene wat we in de inleiding bespraken.

Wie heeft mij gebeld?

Na al deze tips te hebben gelezen, denk je wellicht na over al die telefoontjes die jij ooit eens hebt ontvangen. Want hoe kan je eigenlijk weten wie jou heeft gebeld? Lees de volgende opties aandachtig door:

 • Check het landnummer
  Nederlandse nummers beginnen officieel gezien met +31. Je noemt die cijfers ook wel de landcode. Mocht het niet gaan om een 06- nummer, maar een vaste telefoonlijn, dan kan je zoeken op het netnummer. Bijvoorbeeld: een nummer dat begint met 020, geldt voor de regio Amsterdam.
 • Google
  Als het gaat om een (redelijk) bekend nummer, dan kan je het ook gewoon Googlen. Grote kans dat het bedrijf naar voren popt. Dit kan je overigens ook doen bij een onbekend 06-nummer. Soms staat het nummer in een lijst van spamnummers en weet je dat je er niks mee hoeft te doen.
 • Whatsapp
  Och, wat zijn we blij met de tegenwoordige technologie. De meeste mensen hebben hun profielfoto op Whatsapp gewoon openbaar staan. Dus, voeg het nummer toe en kijk op Whatsapp naar de foto. Herken je de persoon niet? Dan kan je het bericht gewoon negeren? Herken je de persoon wel, maar had je van diegene al een nummer? Pas op, want misschien is het wel een catfish.
 • Facebook
  We blijven nog even in de sferen van sociale media. Op Facebook kan je personen niet alleen op naam zoeken, maar bijvoorbeeld ook op telefoonnummer, mits diegene het aan zijn account heeft gekoppeld. Op deze manier heb je binnen no time een gezicht bij het telefoonnummer gevonden.

Te allen tijde willen we je nog wijzen op verschillende risico’s. Zo kan het zijn dat je nummer terecht is gekomen in een lijst, die mensen gebruiken om geld bij je af te troggelen. Als je opneemt dan betaal je hen al geeft. Of misschien vragen ze je om je bankgegevens. In andere gevallen wordt gebruik gemaakt van smerige marketingtrucs. Wat we hiermee willen zeggen: gebruik altijd je eigen verstand. Misschien is het toch niet zo’n gek idee, om gewoon iemand thuis op te zoeken. Denk wel eventjes aan je insteek van de begroeting, gezien je de ander niet bang wil maken.

En oh ja, voordat we het vergeten: word je steeds gebeld door een anoniem nummer? Dan zal je aan deze tips niet veel hebben en adviseren we je een professional, zoals je provider, te raadplegen.

Vorige

Whiteboard Action & meer

Volgende

Whatsapp lezen zonder te openen

Latest from Blog