Hardware huren of kopen? Wat is gunstiger voor uw bedrijf?

gray and green computer processor and black motherboard

De technologie staat niet stil, als bedrijf wilt u hierin meegaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, u heeft niet altijd voldoende financiële ruimte om te investeren. Wanneer u wel over de benodigde ruimte beschikt, rijst de vraag of het verstandiger is om hardware te huren of te kopen. Het antwoord vindt u in dit artikel. De voor- en nadelen van zowel hardware huren als kopen komen aan bod, maar ook de mogelijkheden die het huren van hardware met zich meebrengt.

Waarom hardware huren? De voor- en nadelen!

Het huren van hardware is een aantrekkelijke optie om uw organisatie te voorzien van de nieuwste technologie. Welke voordelen brengt het huren van hardware met zich mee?

 • Uw bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologie, zonder hoge bedragen te investeren. Dit maakt budgettering eenvoudiger en zorgt voor meer financiële flexibiliteit.
 • U kunt eerder overstappen naar nieuwe hardware, omdat u meer financiële ruimte heeft. De verouderde hardware wisselt u in voor nieuwe systemen, zonder een hoog bedrag te betalen.
 • Het aannemen van personeel brengt minder risico met zich mee. U stemt de huur van benodigde hardware af op het contract van uw nieuwe medewerker. Indien de medewerker de proefperiode niet succesvol doorloopt, kunt u de gehuurde hardware eenvoudig retourneren.
 • Minder druk op uw IT-afdeling. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van de hardware. Zo richten uw IT-medewerkers zich op andere belangrijke IT-vraagstukken binnen uw organisatie.

Brengt het huren van hardware ook nadelen met zich mee? Ja:

 • Op lange termijn kunnen de kosten ongunstig zijn. Als u de hardware langdurig wilt gebruiken, is het misschien verstandiger om de benodigde hardware te kopen.
 • U kunt te maken krijgen met contractuele beperkingen, denk aan gebruiksvoorwaarden en beperkte aanpassingsmogelijkheden. Lees altijd de algemene voorwaarden van het huurcontract.

Waarom hardware kopen? Dit zijn de voor- en nadelen!

Misschien is het verstandiger om hardware te kopen, dit zijn de voordelen:

 • Soms beschikt een verhuurder over een beperkt assortiment. Als u hardware koopt, heeft u meer keuze en kunt u de hardware kopen die voldoet aan uw eisen.
 • U bent de eigenaar van de hardware, u hoeft dus geen rekening te houden met contractuele beperkingen. Wilt u de hardware aanpassen? Geen probleem!
 • Hardware kopen is gunstig wanneer u de hardware een lange periode wilt gebruiken. Bij een langdurig huurcontract bestaat de kans dat de waarde van de gehuurde hardware overschreden wordt.
 • U kunt profiteren van belastingaftrekposten voor kapitaalinvesteringen.

Hardware kopen brengt ook nadelen met zich mee:

 • Bij de aanschaf van hardware is men over het algemeen afhankelijk van voldoende financiële middelen om innovaties door te voeren. Met andere woorden, de mogelijkheid tot snelle upgrades naar nieuwe technologieën is beperkter.
 • Wanneer een medewerker uit dienst treedt, belandt de hardware vaak ongebruikt op de plank. Kortom, kapitaalvernietiging!

Hardware huren, dit zijn de mogelijkheden.

Bij de meeste verhuurders kunt u kiezen uit verschillende soorten hardware, zoals servers, storage, laptops en desktop pc’s. Een gerenommeerde verhuurder binnen Nederland is “IRENT IT Systems”. Bij IRENT heeft u de keuze uit diverse systemen. Bovendien maakt IRENT gebruik van de beste IT-merken, zoals DELL, HP en Cisco.

U kunt kiezen uit diverse huurcontracten, er is zelfs een mogelijkheid om tijdens de contractperiode af te schalen. U bepaalt zelf hoelang u de hardware huurt, dit kan al vanaf een dag. Meestal heeft u de hardware al binnen 24 uur in uw kantoor staan.

Vorige

Steeds vaker IoT in zonne-energiesystemen binnen woningen

Volgende

Dit zijn de 4 tips om te besparen op je telefoonabonnement

Latest from Blog