Het belang van specialistische data vernietiging

Expert in server farm using laptop to work with essential data for training machine learning models that power artificial intelligence systems necessitating storage and high computing power, close up

Het gebruik van data en dataopslag zijn voor elke onderneming tegenwoordig aan de orde aan dag. We slaan vele gegevens op. Van klanten, leveranciers en andere stakeholders. Wat te doen als je op een gegeven moment deze gegevens wilt verwijderen? Lees in dit artikel hoe je dan te werk gaat.

Data veilig verwijderen: Jouw reputatie

Er is geen bedrijf meer dat niet werkt met gevoelige data. Dat kunnen klantgegevens of leveranciersgegevens zijn, maar ook interne, soms geheime documenten. We slaan ze op en doen dat natuurlijk op een veilige manier zodat onbevoegden deze gegevens niet te pakken kunnen krijgen. Dat is in het belang van jouw reputatie, maar ook om te voldoen aan de wettelijke regels rondom de bescherming van persoonsgegevens. En op het moment dat je, om welke reden dan ook, die gegevens moet laten verwijderen, dan laat je dat door professionals doen. Want ook dan staat je reputatie op het spel. Je wilt toch niet dat er persoonsgegevens die nog op een oude computer stonden in vreemde handen komen?

Waarom data verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je data zou willen laten verwijderen. Bijvoorbeeld omdat je apparatuur aan het eind van de economische levensduur is gekomen en je deze wilt vervangen door nieuwe apparaten. Je wilt dan natuurlijk niet dat er gevoelige gegevens achterblijven op de PC’s, laptops of andere datadragers die je afdankt. Een andere reden kan zijn omdat je geleasede apparatuur terugstuurt naar de leasemaatschappij. Die deze mogelijk doorverkoopt of opnieuw aan een andere klant beschikbaar stelt. Ook dan wil je dat er geen enkele informatie van jouw klanten, medewerkers of leveranciers vindbaar is buiten je eigen organisatie. En tot slot komt het voor dat je bepaalde apparatuur voor andere doelen gaat gebruiken en dus op een veilige en nette manier de oude gegevens van de oude apparatuur wilt laten verwijderen zodat er ruimte vrij komt voor nieuwe gegevensopslag.

Zo laat je veilig al jouw data verwijderen

Maar hoe doe je dat nou, het verwijderen van data van oude apparaten? De eerste stap is het contacteren van een expert op het gebied van dataverwijdering. Dan kom je bijvoorbeeld uit bij CircularIt Group. Met hen stem je wat je wensen zijn en spreek je een prijs af. De professionals bieden een Data Carrier Shredding-service die je zowel bij jou op kantoor kunt laten uitvoeren als in de beveiligde faciliteit van de specialist. Welke optie je ook kiest, je krijgt de garantie dat de data onherstelbaar vernietigd wordt. En dat is vooral belangrijk als je werkt met zeer gevoelige informatie zoals financiële gegevens of intellectueel eigendom. Nadat de gegevens definitief verwijderd zijn krijg je een certificaat zodat jij ook kunt aantonen dat alle data op een veilige manier vernietigd is.

Gecertificeerd

De diverse certificeringen die de datavernietigingsspecialisten hebben geeft jou tevens de geruststelling dat alles volgens de regels gebeurt. En zo kun je met een rustig gemoed afstand doen van je oude apparatuur of deze voor een totaal nieuw doel in gebruik nemen.

Vorige

De leukste gadgets voor jonge kinderen

Volgende

Webapplicatie op maat laten maken 

Latest from Blog