Hygrometer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Waarschijnlijk ben je opzoek naar een hygrometer en is dat de reden dat je deze blog hebt aangeklikt. Deze blog is trouwens niet zomaar een blog. We richten ons namelijk op budget varianten, omdat we het belangrijk vinden dat een product voor iedereen beschikbaar is.

Goed, een hygrometer. Naast dat we gaan kijken naar de plekken waar je een hygrometer kan aanschaffen, zullen we ook ingaan op de werking van een hygrometer. Er zullen namelijk velen tussen zitten die wel ongeveer weten wat het is, maar eigenlijk ook niet. Gezien het niet een alledaags product is, is het niet iets om je voor te schamen. Echter zal het voor de ingebruikname wel handig zijn dat je snapt hoe alles in elkaar zit. Ga maar gauw verder met lezen.

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer is een instrument dat wordt gebruikt om de luchtvochtigheid te meten. Je ziet het veelal terug in huizen, kantoren, landbouwkassen en andere omgevingen waar het van belang kan zijn. De vochtigheidsniveaus vertellen ons veel over de werking van je lichaam, maar ook de optimalisatie van plantengroei.

In huis of in een kantoor wil je streven naar een luchtvochtigheidsgraad tussen de 40 en 60 procent. We hebben het over procenten, gezien de meetresultaten worden weergeven als een percentage, dat het relatieve vochtigheidsniveau aangeeft. Bij een resultaat van 0% is de lucht volledig droog en bij 100% is de lucht volledig verzadigd met waterdamp.

Hygrometer Action

Prijs: €4,29

Je ziet het hier al en zal het in deze blog nog veel vaker tegenkomen. Een hygrometer is vaak ingebouwd in een apparaat dat nog veel meer laat zien. Zo zie je bij deze meter van de Action niet alleen het percentage dat de vochtigheid in de lucht aangeeft, maar weet je ook hoe laat, welke datum, en wat de temperatuur is. Let wel even op de datum, gezien dit op Engelse wijze wordt aangegeven. Waar wij eerst de dag van de maand en daarna de maand neerzetten, is dat nu andersom. Verder kan je de hygrometer met een magneet ergens aanhangen. Denk bijvoorbeeld aan je koelkastdeur, waar ook al de souvenirs van de afgelopen jaren aan ‘plakken’.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Hygrometer Lidl

Bij de Lidl zijn er meerdere apparaten die iets zeggen over de luchtvochtigheid. We hebben twee apparaten uit het assortiment geselecteerd. Je zal gelijk opmerken dat de prijs wat hoger ligt, maar over het algemeen zegt dat ook iets over de functionaliteit en kwaliteit van het apparaat.

Auriol Radiografisch weerstation

Prijs: €9,99 (oorspronkelijk prijs is €14,99)

Zo, wat geeft dit weerstation niet aan? Je ziet er elke dag de weersvoorspelling, de temperatuur van zowel binnen als buiten en de luchtvochtigheid binnenshuis inclusief comfortstatus en ventilatieadvies
vochtigheid buitenshuis. Daarnaast kan je rekenen op een weergave van de stand van de maan en de opkomst en ondergang van de zon, plus de vermelding van de tijd, de datum en de plaats van de tijdzone. Kortom, je krijgt op een klein schermpje ontzettend veel informatie binnen. Wij vinden dat het wellicht iets té veel informatie is, waardoor het redelijk onoverzichtelijk wordt. Overigens zal je daar zelf een prima keuze in kunnen maken.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

PARKSIDE® Vocht- en temperatuurmeter of windmeter

Prijs: €19,99

Iets dat verkocht met de beste beoordeling kunnen we natuurlijk niet terzijde laten. Het wordt beschreven als een apparaat dat doet waarvoor hij is aangeschaft. De metingen zijn relatief nauwkeurig en geven aan waar je naar op zoek bent. Het enige dat dit apparaat niet heel goed verdraagt, zijn grote verschillen in omstandigheden. Het duurt dan wat langer, voor het apparaat is aangepast aan de veranderende omgeving. Maar, zoals je vroeger wellicht hebt geleerd, geduld is een schone zaak. Want, met dit apparaat meet je wel mooi het vochtgehalte, de temperatuur en de wind binnen een afzienbare tijd. Slechts met een afwisseling in opzetstuk, verander je de soort meting.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Andere budget keuzes

We zullen de reis in de wereld van de hygrometers voortzetten met andere budget keuzes. Je zal ongetwijfeld bij de Lidl en Action al kunnen slagen, maar we verbreiden graag onze horizon. Vandaar de volgende, geselecteerde hygrometers (of apparaten met onder andere de functie van een hygrometer).

Hygrometer Westfalia

Prijs: €6,99

Niet te moeilijk doen, gewoon simpel, daar houden we van. En laat de thermometer-hygrometer van Westfalia nou net aan die eisen voldoen. Met een bijna ‘ouderwets’ apparaat, zie je in één oogopslag wat de temperatuur en wat de luchtvochtigheid is. Wist je dat die twee aspecten met elkaar in verbinding staan? Het verband wordt vaak uitgedrukt in termen van relatieve vochtigheid. Dus, de hoeveelheid waterdamp die aanwezig is in de lucht, in verhouding tot de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij die temperatuur kan vasthouden. Over het algemeen zal je bij warme temperaturen een hogere luchtvochtigheid ervaren dan bij lage temperaturen. Oh ja, deze hygrometer geeft aan dat een percentage van 70% nog comfortabel is, maar daar mag je best je twijfels bij trekken.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Hygrometer Junai.nl

Prijs: €6,75

Speciaal voor al onze vrienden met dieren, zie hier een speciale broedhygrometer. Tijdens het broedproces is het van groot belang dat de omstandigheden optimaal zijn. Onder andere met deze hygrometer kan je monitoren wat die omstandigheden nou precies zijn. Overigens zou je deze ook voor niet broed-doeleinden kunnen gebruiken, maar wellicht zoek je dan naar een apparaat met iets meer informatie. In ieder geval is deze meter klein van formaat en zal je genoeg informatie opleveren. De website heeft prima reviews en lijkt daarmee redelijk betrouwbaar, zelfs met de wat onbekende merknaam.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Hygrometer Alecto

Prijs: €19,99

Zie hier, een hygrometer die zelfs zo populair lijkt te zijn, dat hij online tijdelijk is uitverkocht. Het apparaat is simpel en heeft een duidelijke weergave. Alleen al aan de smiley bij het gedeelte van de hygrometer is meteen duidelijk of je blij kan zijn met de luchtvochtigheid. Verder zal je ook de temperatuur in een oogopslag kunnen aflezen. Dat is met name fijn bij hele hoge temperaturen, omdat het zal verklaren waarom je het zo benauwd hebt en je er een beetje ongemakkelijk van wordt. Hoge temperaturen met een hoge luchtvochtigheid is alles behalve goed nieuws. Let op: de hygrometer is slechts binnenshuis te gebruiken. Het is géén weerstation en voor die informatie zal je wat anders moeten aanschaffen.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Hygrometer Brauch

Prijs: €17,99

Drie voor de prijs van één, wat wil je nog meer. Althans, voor een bedrag van slechts achttien euro krijg je drie thermometer-hygrometers opgestuurd. Ze zijn geschikt voor zowel binnen als buiten en geven je de informatie die je nodig hebt. Hij meet, zoals veel hygrometers, overigens de RH, ofwel de relatieve luchtvochtigheid. Met het poppetje naast dat getal, heb je direct een indicatie van de kwaliteit. Op het voorbeeld staat het poppetje op verdrietig en dat is niet meer dan logisch, gezien de RH op 36% ligt. De meting is ‘zeer nauwkeurig’, maar dat betekent niet dat de hygrometer het altijd op de procent goed heeft.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Hygrometer Yuconn

Prijs: 7,99

Kijk aan, een 100& tevredenheidsgarantie. Hoewel tegenwoordig veel producten worden verkocht met garantie, is het altijd fijn als dat nog eens extra wordt herhaald. Al helemaal als het gaat om een relatief goedkoop product, waar soms de kwaliteit wat van tegenvalt. Overigens zal dat bij deze hygrometer waarschijnlijk niet het geval zijn. De thermometer-hygrometer werkt naar behoren, maar slechts binnenshuis. De montage is eveneens goed geregeld. Je maakt de keuze tussen het neerzetten door middel van het standaard of je plakt ‘m met plakstrips op. Geen boormachine, geen schroefmachine, gewoon je eigen handen en de strips, heb je ervoor nodig. Let wel even op welke batterijen je erin doet. Er zit een verschil tussen Alkaline en lithium batterij, die op zichzelf weer invloed hebben op de levensduur van het apparaat.

Klik hier om de hygrometer te bekijken

Koopgids hygrometer

We eindigen deze blog met een beknopte koopgids. De punten in deze koopgids zijn al voor een gedeelte besproken, maar nu staan ze ook georganiseerd op een rijtje. Met deze punten en de hygrometers die we hebben besproken, zal jij ongetwijfeld op de juiste keuze uitkomen. Denk aan je gezondheid en schaf een hygrometer aan!

  • Nauwkeurigheid: Een nauwkeurige hygrometer geeft je betrouwbare meetresultaten. Kijk naar de specificaties van de hygrometer en zoek naar informatie over de nauwkeurigheid van het apparaat.
  • Bereik: Controleer het bereik van de hygrometer, dat aangeeft welke vochtigheidsniveaus het kan meten. Zorg ervoor dat het bereik geschikt is voor jouw specifieke toepassing. Eveneens het bereik van de thermometer zal je moeten controleren. Sommige gaan bijvoorbeeld niet lager dan -10 graden Celsius en dat iets niet handig als je in een koud land woont.
  • Display: Als je kiest voor een elektronische of digitale hygrometer, let dan op het display. Zorg ervoor dat het display duidelijk en gemakkelijk afleesbaar is. Achtergrondverlichting kan handig zijn bij weinig licht.
  • Extra functies: Sommige hygrometers hebben extra functies, zoals het meten van de temperatuur, het opslaan van meetgegevens of het weergeven van trends. Overweeg of je deze extra functies nodig hebt en kies een hygrometer die aan jouw behoeften voldoet.

Alles goed doorgenomen? Dan is het wat ons betreft tijd om te gaan shoppen.

Vorige

2 laptops koppelen: laptop als tweede scherm of monitor

Volgende

Cadeau 14-jarige zoon

Latest from Blog