/

Overweeg als technicus een baan bij een digital agency 

black smartphone near person

Het werk van een technicus is zeer breed. Is het jouw passie om apps te ontwikkelen, of je bijvoorbeeld bezig te houden met het optimaliseren van bedrijfsnetwerken? Vind je het leuker om je dichter bij de gebruiker te begeven, door bijvoorbeeld webshops te ontwikkelen? Zeker in dat laatste geval kan een baan bij een digital agency interessant zijn. Het aanbod aan vacatures bij deze organisaties nam de afgelopen jaren fors toe. Niet voor niets, daar ook de vraag naar webshops en websites groeide. Steeds meer consumenten doen hun aankopen online, zo blijkt uit statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het maakt een webshop onmisbaar voor organisaties. 

Marketing is meer dan de toepassing van SEO en SEA 

Wie denkt aan online marketing zal al snel denken aan de toepassing van bijvoorbeeld Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). Kortweg komt dit neer op het respectievelijk organisch en betaald verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten. Online marketing is echter veel meer dan SEO en SEA alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan het werk van een email marketing bureau. De slimme inzet van e-mail marketing kan de retentie van bestaande klanten sterk verbeteren. Daarbij dragen deze campagnes bij aan het aanzetten van twijfelende consumenten tot het doen van een aankoop; ze bevatten vaak een heldere call to action

Data steeds belangrijker bij online marketing 

Naast de mogelijkheid om je als technicus te verdiepen in vormen van online marketing die organisaties helpen hun online omzet te verbeteren, kun je aan de achterkant werken aan de ontwikkeling van een integratieplatform. Data speelt een steeds belangrijker rol binnen organisaties; ook op het gebied van (online) marketing. Bedrijven zoeken naar mogelijkheden om de verschillende interne datastromen met elkaar te verbinden, om zo tot nieuwe inzichten te komen. Deze inzichten moeten bijdragen aan de uiteindelijke besluitvorming. Het opzetten van een integratieplatform vergt een gedegen technische kennis, waarbij het ontwerpen, uitwerken en implementeren van API’s kinderspel voor je is.

Data vraagstukken vaak meer dan techniek alleen 

Houd er rekening mee dat deze data vraagstukken vaak veel meer behelzen dan de techniek alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan een correcte toepassing van de AVG en GDPR, als het aankomt op het gebruik van data van consumenten. Hebben consumenten toestemming gegeven voor het gebruik van hun data? Zijn de datapijplijnen voldoende beveiligd om het lekken hiervan te kunnen voorkomen? 

Vorige

Bij deze Nederlandse online casino’s kun je binnenkort legaal gokken

Volgende

Wat zijn cloudservices?

Latest from Blog