Tips om jouw concentratie te behouden achter de computer

Jouw concentratie behouden tijdens het werken of leren achter de computer kan een hele klus zijn. Uren achter een beeldscherm zitten en je taak zo snel en goed mogelijk afkrijgen gaat vaak niet zonder slag of stoot. De één houdt zijn aandacht gemakkelijker bij zijn laptop dan de ander. Heb jij er moeite mee om je concentratie te behouden? Dan hebben wij hier wat verschillende tips voor jou opgesomd. 

Zoek een fijne plek 

Een van de belangrijkste factoren voor het behouden van je concentratie, is het creëren van een fijne werkomgeving. Kijk goed naar wat werkt voor jou. Ben je liever bezig thuis? Wellicht kun je dan een ruimte omtoveren tot een klein kantoortje. Op deze plek kun je dan heerlijk ongestoord bezig. Óf ga juist lekker aan de keukentafel zitten, zo hoef je niet ver te lopen voor een kopje koffie. Als je het juist zat bent om thuis te zitten kun je het ook eens afwisselen door in een leuk koffietentje te gaan werken. 

Supplementen

Wist je dat zelfs bepaalde supplementen er voor kunnen zorgen dat jij betere concentratie hebt? Magnesium supplementen bijvoorbeeld. Magnesium geeft extra energie bij vermoeidheid en draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij leervermogen en concentratie.

To-do-lijstje

Je kunt je het beste concentreren op één taak tegelijk. Dit maakt een to-do-lijstje erg handig. Hierdoor weet je precies wat er nog moet gebeuren en met welke taak je als eerste bezig moet zijn, wat op zijn beurt ook voor rust in je bol zorgt.  

Haal afleidingen uit het zicht 

Door afleidingen uit het zicht te halen blijf je in een workflow. Kleine dingen kunnen ons al uit die flow halen. Zet je telefoon daarom op stil of leg hem zelfs uit het zicht. Zo word je niet afgeleid van binnenkomende berichtjes of nietszeggende meldingen. 

Niet aan een stuk door

Als je lekker in de flow zit, is het begrijpelijk dat je lekker door wilt werken. Als de concentratie echter flink is gekelderd, kan ‘even je ogen van je beeldscherm halen’ al wonderen doen. Je kunt even strekken, een kleine wandeling maken in de buitenlucht, een snackje eten of simpelweg even een gesprekje houden bij het koffiezetapparaat. Vervolgens kun je weer vol goede moed aan de slag.

Fit aan het werk gaan

Als jij goed in je vel zit en lekker uitgerust bent, is het logisch dat je je beter kunt concentreren. Zelfs bepaalde voeding kan ervoor zorgen dat jij beter je aandacht ergens bij kunt houden. 

Vorige

Wat zijn cloudservices?

Volgende

Zonnepanelen: Is de hype voorbij? Een diepgaande analyse

Latest from Blog