Haal meer uit je SIM als reiziger

black iPhone 5

De meest voor de hand liggende fouten die worden gemaakt door internationale reizigers, is het opladen van hun data simkaart met een willekeurig dataplannen. De goedkope sim only abonnement voor reizigers is meestal gratis. Ze hoeven alleen maar de simkaart op te laden met het juiste databundel/data plan om de internetdiensten te gebruiken. Een slimme beslissing op dit gebied kan een reiziger aanzienlijk geld besparen

Kies je plan

Als reiziger moet je het gegevensplan kiezen op basis van het gebied dat je bezoekt. Als je van plan bent om Engeland te bezoeken, dan zal het kiezen van een data plan dat alleen in Nederland werkt je op de lange termijn niet helpen. Je moet dus goed opletten bij het sim only vergelijken van verschillende deals.

Snelheid maakt verschil

Als je als reiziger een wereldwijde data simkaart koopt, verbindt die automatisch met het lokale mobiele netwerk op je nieuwe bestemming. Zo blijf je online. Maar soms kan dit betekenen dat je internet wat trager is, vooral als het netwerk dat je telefoon kiest niet zo sterk is. Een goede tip: gebruik je smartphone om handmatig het sterkste lokale netwerk te kiezen, zo krijg je sneller internet.

Auto-update uitschakelen

Dit is de meest voor de hand liggende fout die gemaakt wordt door bijna alle globetrotters tijdens het gebruik van hun datasimkaart. Elk technisch snufje dat gebruikt wordt tijdens het reizen, of het nu gaat om een smartphone, smartwatch of iPad met wi-fi, moet zijn software regelmatig bijwerken. Zodra het apparaat is verbonden met het internet, begint het zijn software te updaten. Dit resulteert in ongewenst gebruik van gegevens tijdens het reizen. Een slimme reiziger moet de automatische updates voor al zijn reisgadgets uitschakelen voor het begin van hun reis om dit te voorkomen.

Data sim-kaart kiezen

Veel slimme reizigers nemen een draagbare wifi mee op reis. Dit maakt het makkelijker om verbonden te blijven en het internet te gebruiken om nieuwe plekken te ontdekken. Wat veel reizigers niet weten, is dat ze beter een data simkaart kunnen gebruiken in plaats van een internationale simkaart. Draagbare wifi’s zijn speciaal gemaakt voor datadiensten en werken goed samen met een data simkaart. Hierdoor krijg je de beste internetsnelheid en connectiviteit op je telefoon. Daarom is het een slim idee om altijd een data simkaart te gebruiken met je persoonlijke wifi-apparaat. Wil je meer uit je sim halen als reiziger? Volg dan deze tips!

Vorige

Smartphone kopen voor beginners; zo doe je dat!

Volgende

Deze gadgets komen goed van pas op jouw bureau

Latest from Blog