Smartphone kopen voor beginners; zo doe je dat!

Dat op deze site alleen maar mensen komen die alles weten van tech en gadgets is een misvatting. Juist veel mensen die geen idee hebben van de laatste ontwikkelingen in de wereld van technologie, bezoeken dit platform óók. Zij gaan ervan uit dat hier de experts rondhangen en artikelen schrijven, en dat is natuurlijk waar. Maar om ook de mensen die met vrij basic vragen komen zoals het uitzoeken van de perfecte smartphone te kunnen dienen, hier een ‘eerste hulp bij een nieuwe smartphone gids’.  

Vergelijk je rijk  

Mensen die weinig verstand hebben van gadgets kiezen vaak voor de laatste, en dus meest dure telefoon die er op de markt is. Dat is helaas niet altijd de beste keuze. Er zijn namelijk vaak ook nog andere modellen waar minder marketingbudget op is losgelaten, maar die van minstens zo’n goede kwaliteit zijn. Welke dat bijvoorbeeld zijn? Ga eens de Samsung A serie vergelijken. Een lijn met allemaal prachtige telefoons, die onderling verschillen in functionaliteiten maar niet in kwaliteit. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een groot merk met een bekend besturingssysteem, zo maakt Samsung al jaren gebruik van het Android systeem. Dit is zeer sterk, snel en up-to-date. Daarmee weet je zeker dat de nieuwste en leukste apps ook beschikbaar zijn voor jouw telefoon.  

Kies de bundel 

Ga je veel bellen? Dan is het slim om een abonnement met veel belminuten af te sluiten. Maar realiseer je bij deze keuze wel dat de meeste telefoongesprekken vandaag de dag via internet gaan. We bellen via WhatsApp, Skype of een ander online medium. Daarmee is het ook slimmer om juist meer data te kopen, en minder belminuten. Hetzelfde geldt voor sms’jes. Werk je echter veel thuis? Dan is een grote databundel wellicht overbodig en kun je gewoon je eigen Wi-Fi netwerk gebruiken. Dit is vaak beter internet. Ben je juist veel (internationaal) op reis? Ook hier zijn tegenwoordig ook goede abonnementen voor af te sluiten, en/of kies voor een toestel met dual sim en een e-sim. Hier kun je er in het buitenland dan eenvoudig een extra simkaart in stoppen (al dan niet digitaal), en daarmee voorkom je extreem hoge kosten doordat je voor buitenlandse tarieven moet gaan betalen.  

Het is dus slim om vooraf goed je eigen wensen in kaart te hebben en te kijken wat je nodig hebt. Geen mens is gelijk en daarmee is ook iedere telefoon en bijpassend abonnement anders. Woon je met meer mensen op één adres? Dan is het ook aan te raden eens te kijken naar de mogelijkheden om meerdere abonnementen bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Dit scheelt vaak in de kosten omdat je een korting krijgt. Hetzelfde geldt voor het combineren van bijvoorbeeld een internet abonnement, met een abonnement van je smartphone. Kortom, maak niet de fout door simpelweg voor het nieuwste toestel te gaan en voor een duur abonnement te kiezen. Er is vandaag de dag veel meer mogelijk en kijk rond wat aansluit bij jouw behoefte en voorkeuren.  

Vorige

10 Fascinerende Natuurfeitjes Die Je Waarschijnlijk Nog Niet Wist

Volgende

Haal meer uit je SIM als reiziger

Latest from Blog